Hűsítő italok - nem csak pohárból!

Dobd fel a kerti partit vagy hétköznap estéket egyedi tálalású italokkal! Fagyassz gyümölcsöket, készíts limonádékat stílusosan!

A nyár és a kerti parti kéz a kézben járnak, vagy sokkal inkább ülnek az árnyékban. Hogy milyen az ideális ital egy ilyen alkalomra? Kompakt, előre elkészíthető, üdítő és nem utolsósorban mutatós.

Jégbe hűtött befőttesüvegek

Miért ne kínálhatnánk az üdítőket, limonádékat, koktélokat csinos, jól behűtött befőttesüvegekben?

Szervírozótál muffinformából

Észrevetted már, hogy a muffinsütőbe épp beleillik a vékony magas üvegpohár? A többi rekeszbe mehet a csipsz meg a citrom. Ennél kompaktabb már nem is lehetne.

Eper-stampedlik

Kanalazd ki az eper húsát, de azért hagyj vastag peremet neki. Mártsd a gyümölcsöt kristálycukorba, majd töltsd meg - teszem azt - margaritával, és irány a fagyasztó!

Dinnyehéj-tál

Vájd ki a görögdinnye húsát, a héjába pedig tölts friss limonádét vagy bólét, amihez akár a gyümölcs húsát is felhasználhatod.

Gyümölcsös jégkockák

A jégkockatartó üregeibe helyezz gyümölcsöket, és csak eztán töltsd fel vízzel. Bogyós gyümölcsökkel a legmutatósabb.

(via Popsugar)

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

6 kiváló termelői piac az országban – Minden, ami finom...

Piacra járni fantasztikus program. Aki szeretne jobban belelátni egy közösség életébe, megismerne helyi termelőket és kisiparosokat, annak akár itthon, akár külföldön is kihagyhatatlan program a piacozás. Mivel már egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni, szezonális és lokális alapanyagokból készíteni az ételeiket, egyre több a termelői piac országszerte, ahol helyi termelők földjeiről érkeznek a legfinomabb zöldségek és gyümölcsök. Most mutatunk három vidéki és három budapesti opciót, ha te is kipróbálnád valamelyiket.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...