"Hónapokig megállás nélkül sírt" - nem könnyű az SOS Gyermekfalvak munkája

Vargáné Marika 34. alkalommal válik anyukává. A két csecsemő és a kamaszok mellé hamarosan újabb kisbaba érkezik! Az SOS Gyermekfalvak évente 400 gyereknek biztosít otthont.

Bogi anyukája a szülés után döntött úgy, hogy az újszülöttet a kórházban hagyja. A kisbaba pár naposan került nevelőszüleihez az egyik SOS gyermekfaluba. Sosem szoptatták, 3 napig egy csecsemőosztály inkubátorában volt, egyedül. Az első szeretetteli érintést nevelőszüleitől, Marikától és Károlytól kapta 3 nap után.

Eszterke 3 hónaposan került be ugyanebbe a nevelőszülői családba. A kisbabát szülei elhanyagolták, nem fürdették, pelenkája is alig volt. A lesoványodott csecsemő lázasan került be az SOS-be. Hónapokig megállás nélkül sírt, csak akkor nyugodt meg, ha kézben tartották. Eszterke féléves, azóta „szinte a lába sem éri a földet” – ahogy Marika férje mondja, mert állandóan kézben van.

Marikáék most 7 gyereket nevelnek a kecskeméti SOS gyermekfaluban. Az SOS évente 400 gyereknek biztosít otthont. Ők többnyire bántalmazás, elhanyagolás, szegénység, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt kerültek ki családjukból. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben testvéreikkel együtt nőhetnek fel. A nevelőszülők sokszor nagyon nehéz helyzetben vannak, úgy kell szeretniük a gyerekeket, hogy közben bármikor el tudják engedni őket. A cél ugyanis a gyermekek örökbeadása vagy – amennyiben lehetséges – visszagondozása a családjukba. Eszterkének, Boginak még mindkettőre van esélye.

Segítsd az SOS Gyermekfalvak működését itt!

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek