Hogyan mossuk a salátát?

Te is rosszul mostad idáig a salátát? Ezzel az apró kis trükkel gyorsabban, könnyebben és precízebben tisztíthatod meg a vacsorád mellé készülő leveles zöldséget!

Úgy tűnik, idáig abszolút figyelmen kívül hagytunk egy teljesen egyszerű dolgot, és rosszul mostuk a salátaleveleket. Valószínűleg korábban csukott szemmel végeztük ezt a folyamatot, más okot nem tudunk felhozni mentségünkre. Szerencsére itt a jó megoldás is!

Ezeket olvastad már?

Mi kell hozzá?

Egy kés, papírtörlő és a kedvenc salátád/salátáid.

Hogyan csináld?

Vágd le a saláta torzsáját és kézzel szedd leveleire a fejet. Nyisd meg a csapot, és hagyd pár másodpercig folyni a vizet, amíg teljesen hideg lesz. Aztán a torzsarészhez közelebbi oldalával, tehát a szárával lefelé tedd a folyó víz alá, mosd át, végül a papírtörlővel óvatosan átnyomkodva szárogasd le a leveleket. Így gyűjtsd egy tálba őket.

Ezeket olvastad már?

Miért működik?

Gondolj arra, hogy a legtöbb kosz és föld a torzsa vagy a szár felőli részen van. Ha nem így szárral lefelé mosod a leveleket, akkor az összes rajtuk lévő koszt végigfolyatod a leveleken. Úgy még meg is akadhatnak a fodrosabb részekben, így pedig elkerülik azokat. Használj nagyon hideg vizet, hogy roppanós maradjon a salátád. A meleg vagy langyos víztől könnyen összeesnek a levelek, hervasztó képet mutatnak majd a tálban.

via: purewow.com

...és ezt olvastad már?

Cikória: kávé is és saláta is

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...