Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!

A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!

Szerencsére virágkorukat élik a cserepes fűszernövénykék - manapság a legtöbb otthonban tartanak legalább egy fajtát, leggyakrabban bazsalikomot. Pedig érdemes a mentát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és koriandert sem elhanyagolni. Utóbbit már csak azért is, mert ezt egyelőre igen ritka vendég kishazánkban, és nem kapni minden második üzletben vagy zöldségesnél. Ha tehát van otthon kaprunk, mentánk vagy bazsalikomunk, most kopasszuk meg őket, és dobjuk fel velük a hétvégi menüt!

Szombat

Hideg uborkaleves recept
Spagetti paradicsomos húsgombóccal recept

Citromos-rozmaringos pite recept

Vasárnap

Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól recept
Thai chilis csirkemell recept
Epres minitorták kecskesajttal recept

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Városiak, fiatalok, mégis egy tanyán váltják valóra álmaikat –...

Miért dönt úgy egy informatikus és egy divattervező, hogy a nagyvárosi életet és karriert hátra hagyva egy óriási tanyán kezdenek újra mindent, életüket pedig a fenntartható gazdálkodásnak szentelik? A Nosalty és a Suzuki #HÁZICSEMEGE című sorozatának legújabb részében Juhász Anna és Goldmann Dávid a bekölcei Remény Farmon mutatták meg, hogy a csirketenyésztés is lehet emberséges, hovatovább környezetkímélő is. (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek