Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt

Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.

A hétköznapi munka és rohanás sokunkat megakadályoz abban, hogy végrehajtsuk a nagy ünnepi bevásárlást, és hogy hosszú órákat fordítsunk a sütés-főzésre. De még így sincs veszve semmi, hiszen rengeteg olyan recept van, amelyet könnyen és gyorsan elkészíthetünk, igazán nagy bevásárlás nélkül. Néhány ilyen ötletet válogattunk ki a hosszú hétvégére.

Szombat

A böjti időszak egyik slágerétele a hal. Könnyen beszerezhető hozzávalókból ízletes fűszeres hallevest dobhatunk össze. Főételnek tojásfasírt és egyszerű saláta kombinációja garantálhatja, hogy betartjuk a nagyszombati böjtöt is. Desszertként pedig egy villámgyors sós sütit tálalhatunk.

Krémes halleves sáfránnyal recept
Gyors tojásfasírt recept
Sült zöldségsaláta fetával recept
Nagyon egyszerű leveles sajtos ropogós recept

Vasárnap

Az ünnepi menünek tartalmasnak és látványosnak is kell lennie: otthon megtalálható hozzávalókkal és néhány egyszerű alapanyaggal ezt az eredményt érhetjük el. Még a hagyományos kalácsról sem kell lemondanunk, gyerekjáték az egész.

Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából recept
Sonkába göngyölt kecskesajt recept
Gyors sült krumpli recept
Gyors hamis kalács recept

Hétfő

A hétfői napra olyan könnyű ételeket ajánlunk, amelyeket pillanatok alatt elővehetünk, ha épp látogatóink jönnek, vagy meg szeretnénk vendégelni a locsolkodókat. A sonkatekercs és a töltött tojás épp megfelelőek erre a célra, desszertnek pedig egy kakaós kevert sütivel brillírozhatunk.

Majonézes tormás sonkatekercs recept
Sonkás-tormás töltött tojás recept
Egyszerű kakaós kevert recept
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek