A hét szakácsa: Smaragd konyha

Eheti kiemelt szakácsunk: Smaragd konyha (Marika), aki fontosnak tartja a hagyományok szerinti sütés-főzést, de szívesen kipróbálja az újdonságokat is, családja nagy örömére.

Tisztelt NoSalty csapata és szakácstársaim, BOLDOG ÚJ ÉVET, örömteli sütés-főzést kívánok mindegyikünknek még nagyon sokáig. Nagyon örültem a felkérésnek, hogy a hét szakácsa lehetek - ezúton köszönöm szépen.

Smaragd konyha szakács

Konyhai tudásom kifejlesztése tizedik életévem betöltésével indult, amikor is Édesanyám elkezdett főzni és sütni tanítani. Ez nálunk hagyomány: iskola, leckeírás, tanulás után rendszeresen a konyhában voltunk anyukámmal, aki irányított, és mutatta, mit hogyan kell.

Ezeket olvastad már?

14 éves koromban már egyedül főztem azt, amit kértek. A rokonok a réteseimet dicsérték a legjobban. A panelház földszinti ablakába gyakran beszóltak: "Marika, egy rétesre bemehetünk hozzátok?" Tudták, hogy minden hétvégén húztam a rétest - sósat, édeset egyaránt. 15 éves korom óta dolgoztam az iskola mellett.

Ezeket olvastad már?

Vendéglátóipari középiskolát végeztem, a munkahelyem által szerzett konyhai tudományom pedig folyamatosan bővült, így mára már nem csak a hagyományos ételeket tudom elkészíteni.

Szeretem a NoSalty weboldal sok érdekes cikkét, és a sok szakácstársam finom és szép képekkel ellátott receptjeit. Szerintem akármilyen egyszerű egy recept, mindig kell hozzá az a kicsi fűszer, ami a SZERETET. MERT MINDEN ÁLTALA LETT, ÉS NÉLKÜLE SEMMI SEM LETT, AMI LÉTREJÖTT. JN1:3

Horalky házilag recept

Hozzászólások (1)

Zsuzsamama56

Gratulálok,sok sikert a sütés-f?zéshez!

Smaragd konyha

Köszönöm szépen!

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.