A hét szakácsa: Smaragd konyha

Eheti kiemelt szakácsunk: Smaragd konyha (Marika), aki fontosnak tartja a hagyományok szerinti sütés-főzést, de szívesen kipróbálja az újdonságokat is, családja nagy örömére.

Tisztelt NoSalty csapata és szakácstársaim, BOLDOG ÚJ ÉVET, örömteli sütés-főzést kívánok mindegyikünknek még nagyon sokáig. Nagyon örültem a felkérésnek, hogy a hét szakácsa lehetek - ezúton köszönöm szépen.

Smaragd konyha szakács

Konyhai tudásom kifejlesztése tizedik életévem betöltésével indult, amikor is Édesanyám elkezdett főzni és sütni tanítani. Ez nálunk hagyomány: iskola, leckeírás, tanulás után rendszeresen a konyhában voltunk anyukámmal, aki irányított, és mutatta, mit hogyan kell.

Ezeket olvastad már?

14 éves koromban már egyedül főztem azt, amit kértek. A rokonok a réteseimet dicsérték a legjobban. A panelház földszinti ablakába gyakran beszóltak: "Marika, egy rétesre bemehetünk hozzátok?" Tudták, hogy minden hétvégén húztam a rétest - sósat, édeset egyaránt. 15 éves korom óta dolgoztam az iskola mellett.

Ezeket olvastad már?

Vendéglátóipari középiskolát végeztem, a munkahelyem által szerzett konyhai tudományom pedig folyamatosan bővült, így mára már nem csak a hagyományos ételeket tudom elkészíteni.

Szeretem a NoSalty weboldal sok érdekes cikkét, és a sok szakácstársam finom és szép képekkel ellátott receptjeit. Szerintem akármilyen egyszerű egy recept, mindig kell hozzá az a kicsi fűszer, ami a SZERETET. MERT MINDEN ÁLTALA LETT, ÉS NÉLKÜLE SEMMI SEM LETT, AMI LÉTREJÖTT. JN1:3

Horalky házilag recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!