Tisztelt NoSalty csapata és szakácstársaim, BOLDOG ÚJ ÉVET, örömteli sütés-főzést kívánok mindegyikünknek még nagyon sokáig. Nagyon örültem a felkérésnek, hogy a hét szakácsa lehetek - ezúton köszönöm szépen.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Bz/1b/2SsifWzcTyzXkkB7iJSw3vx7IXdaB3KeIld5L3Vi.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=8b1c3f492d4215edc2462c4f30d6d675)
Konyhai tudásom kifejlesztése tizedik életévem betöltésével indult, amikor is Édesanyám elkezdett főzni és sütni tanítani. Ez nálunk hagyomány: iskola, leckeírás, tanulás után rendszeresen a konyhában voltunk anyukámmal, aki irányított, és mutatta, mit hogyan kell.
Ezeket olvastad már?
14 éves koromban már egyedül főztem azt, amit kértek. A rokonok a réteseimet dicsérték a legjobban. A panelház földszinti ablakába gyakran beszóltak: "Marika, egy rétesre bemehetünk hozzátok?" Tudták, hogy minden hétvégén húztam a rétest - sósat, édeset egyaránt. 15 éves korom óta dolgoztam az iskola mellett.
Ezeket olvastad már?
Vendéglátóipari középiskolát végeztem, a munkahelyem által szerzett konyhai tudományom pedig folyamatosan bővült, így mára már nem csak a hagyományos ételeket tudom elkészíteni.
Szeretem a NoSalty weboldal sok érdekes cikkét, és a sok szakácstársam finom és szép képekkel ellátott receptjeit. Szerintem akármilyen egyszerű egy recept, mindig kell hozzá az a kicsi fűszer, ami a SZERETET. MERT MINDEN ÁLTALA LETT, ÉS NÉLKÜLE SEMMI SEM LETT, AMI LÉTREJÖTT. JN1:3
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/5P/Sz/5PWgeltpJ55UZskuuNPTIOEDbNc2Vv81yZCNbQbw.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=bb52428eecf0576c5919fda1c65a1de4)