A hét szakácsa: La fée de cuisine

A "konyha tündére" – ezt a nevet választotta magának eheti kiemelt szakácsunk, Anita. Öt éves kora óta egyedül süt-főz, de nem is akárhogyan. Olvassátok el rövid történetét!

Egy több generációs, félig-meddig sváb családban nőttem fel, amelyben mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az ételekre. Már egészen kiskoromban imádtam a konyhában sürgölődni. Szerettem a nagymamámnak és az anyukámnak „besegíteni”, ezért a nagypapám készített számomra egy kis sodrófát és hozzá nyújtódeszkát. 5 éves koromban már szülői felügyelet mellett süthettem palacsintát.

La fée de cuisine szakács

A nagymamám megtanított arra is, hogy régi szokás szerint melyik nap milyen ételt kell elkészíteni, hogy megfelelő összhang, változatosság alakuljon ki az étkezéseinkben. Például: szerda és a péntek tésztanap, kedd és csütörtök pedig főzeléknap.

Ezeket olvastad már?

Szeretek más kultúrák ízvilágával megismerkedni, de természetesen nem szorulhatnak háttérbe az újdonságok mellett a régi, hagyományos ételek sem. Általában nem szoktam megijedni egy-egy bonyolultabb recept láttán sem, szeretem a kihívásokat, és új dolgokat. Legszívesebben süteményeket készítek – nem múlhat el úgy hétvége, hogy nincs az asztalunkon egy tál finoman illatozó süti. Az volt számomra a legnagyobb siker, amikor a helyi, Szent György napi főzőversenyen többen jöttek oda hozzám, hogy azt a helyet keresik, ahol az általam készített „mennyei” kvircedlit és borlevest lehet megkóstolni.

Ezeket olvastad már?

A konyhában ars poeticámnak Joanne Harris szavait tartom : „A főzésben (...) van valami varázslat: a hozzávalók megválasztásában, a keverésben, a reszelésben, az olvasztásban, a töltésben, az ízesítésben, a régi könyvekből merített receptekben...”

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...