A hét szakácsa: KönyvParfé

E heti kiemelt szakácsunk: KönyvParfé, vagyis Ivett, aki imádja a munkáját és a főzést. Ezt a kettőt egy szuper projektben össze is hozta. Ismerd meg Őt és kreatív receptjeit!

Mint a legtöbb családban, nálunk is a konyha volt gyerekkoromban a központi helyiség. Szinte mindig ott gyűltünk össze, és ez nem csak azért volt nagyszerű, mert tartalmas beszélgetéseknek adott helyet, hanem mert rajzolgatás vagy leckeírás közben is figyelhettem, ahogyan anyukám főz.

KönyvParfé szakács

Fantasztikus szakácsnő, és hihetetlenül kreatív is. Csupán néhány hozzávalóból képes összedobni valami finomat, én pedig igyekszem ellesni tőle a fortélyokat. Persze nálunk is megvolt vasárnaponként a húsleves-rántott szelet-sült krumpli szentháromság, de mégis mindig volt valami új íz, ami játékossá tette a hétvégi ebédeket. Azt hiszem sosem volt kérdés, hogy imádni fogok a konyhában sürgölődni.

Ezeket olvastad már?

Időközben könyvtáros lettem, így nem csak a sütés-főzés, de az olvasás is központi szerepet tölt be az életemben. Több mint egy éve blogot indítottam, ahol könyvekről írok, de miután a gasztronómia is közel áll hozzám, összeboronáltam a kettőt.

Ezeket olvastad már?

Minden elolvasott és ajánlott könyv mellé elkészítek egy ételt/italt. Szerintem ez egy remek asszociációs játék, mert minden könyvhöz lehet párosítani valami finomságot. Persze elképzelhető, hogy másnak más jutna eszébe, de ettől szép ez az egész.

Ezeket olvastad már?

Könyvek, ízek, benyomások – mindenkinek más. Emellett próbálok minden receptbe valami egyedit belevinni, mert nemcsak az ízekkel, de a formákkal is lehet variálni. Ez az én terápiám, egy hosszú nap után jó egy kicsit kikapcsolni a konyhában és alkotni valami finomat. Ha kíváncsi lettél rám, akkor kukkants be az oldalamra, és egyél velem könyvet!

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

„Életminőségünk romlásának okai 80%-ban a bélben keresendők" – Interjú Dr....

Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...