A hét szakácsa: Katica

Mai kiemelt szakácsunk, Katica, igen korán a tűzhely mögé kényszerült, de Ő ezt is jól élte meg, örült a felismerésnek, hogy megtanult főzni!

A főzés iránti érdeklődésem már gyermekkoromban elkezdődött. Alig voltam 5 éves, már a Nagymamám körül sündörögtem a konyhában. Lestem minden mozdulatát, élveztem ahogy a keze alól kikerültek a szebbnél szebb, és finomabb ételek, sütemények.

Katica szakács

Később sajnos egy csúnya betegség folytán szegény ideiglenesen lebénult. Édesanyám nem tudott a segítségére lenni, mert Édesapám élet-halál között volt, és itt volt a két fiú testvérem is, így én mentem Nagyikám segítségére.

Ezeket olvastad már?

14 évesen főztem Nekik az első pörköltet, és, hogy meggyőződjek finomságáról, bevittem lábasostól a betegágyához a szobába és "jól lakattam" vele a parkettát...sikerült kiborítanom,...de megtanultam főzni.

Ezeket olvastad már?

A vendégvárást, az ünnepekre való készülődést szeretem a legjobban: nagy boldogsággal tölt el, amikor jó étvággyal fogyasztják az ételeimet, süteményeimet. A családomtól mindig izgatottan várom az elismerést. Örülök minden dicsérő mondatuknak, és még az esetleges kritikát is jó szívvel fogadom Tőlük.

Ezeket olvastad már?

Mindent szeretek sütni-főzni. Megtanultam Nagymamámtól, Édesanyámtól, és az évek során tapasztalatot gyűjtöttem könyvekből, műsorokból,a gasztro-blogokból, és nem utolsó sorban innen a NoSalty-ról... Azt tartom szemem előtt, amit Gundel Károly megfogalmazott: "A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. "Ars poeticám."Egy jó háziasszony ha szórakozni és elbűvölni akar,belép a konyhájába..."

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.