A hét szakácsa: Katica

Mai kiemelt szakácsunk, Katica, igen korán a tűzhely mögé kényszerült, de Ő ezt is jól élte meg, örült a felismerésnek, hogy megtanult főzni!

A főzés iránti érdeklődésem már gyermekkoromban elkezdődött. Alig voltam 5 éves, már a Nagymamám körül sündörögtem a konyhában. Lestem minden mozdulatát, élveztem ahogy a keze alól kikerültek a szebbnél szebb, és finomabb ételek, sütemények.

Katica szakács

Később sajnos egy csúnya betegség folytán szegény ideiglenesen lebénult. Édesanyám nem tudott a segítségére lenni, mert Édesapám élet-halál között volt, és itt volt a két fiú testvérem is, így én mentem Nagyikám segítségére.

Ezeket olvastad már?

14 évesen főztem Nekik az első pörköltet, és, hogy meggyőződjek finomságáról, bevittem lábasostól a betegágyához a szobába és "jól lakattam" vele a parkettát...sikerült kiborítanom,...de megtanultam főzni.

Ezeket olvastad már?

A vendégvárást, az ünnepekre való készülődést szeretem a legjobban: nagy boldogsággal tölt el, amikor jó étvággyal fogyasztják az ételeimet, süteményeimet. A családomtól mindig izgatottan várom az elismerést. Örülök minden dicsérő mondatuknak, és még az esetleges kritikát is jó szívvel fogadom Tőlük.

Ezeket olvastad már?

Mindent szeretek sütni-főzni. Megtanultam Nagymamámtól, Édesanyámtól, és az évek során tapasztalatot gyűjtöttem könyvekből, műsorokból,a gasztro-blogokból, és nem utolsó sorban innen a NoSalty-ról... Azt tartom szemem előtt, amit Gundel Károly megfogalmazott: "A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. "Ars poeticám."Egy jó háziasszony ha szórakozni és elbűvölni akar,belép a konyhájába..."

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...