A hét szakácsa: Chloedejonge

Eheti kiemelt szakácsunk egy fiatal hölgy: Chloedejonge. Sok helyen megfordult a világban, most Glasgow-ban tanul. A helyi specialitások kedvelője, és szeret másoknak főzni.

Hét éve, tizennégy évesen kezdtem el érdeklődni a desszertkészítés iránt, persze az elején sok volt a kísérletezés és a csalódás is. Ekkortájt kezdett érdekelni a fotózás is, majd elhatároztam, hogy indítok egy gasztroblogot, a címét keressétek a NoSalty-s adatlapomon. Ez rengeteg változáson ment át az elmúlt években, amelyek közül talán a magyarról angolra váltás volt a legnagyobb, de ahogy nő a nézettség, egyre elhivatottabb vagyok a bloggal kapcsolatban.

chloedejonge szakács

Sok-sok évig csak süteményeket készítettem, mert édesanyám a világ legjobb szakácsa, és nem kellett neki helyettes. Így hát ő főzött, én pedig gondoskodtam a desszertekről. Azonban tavaly Glasgowba költöztem, így a főételek, levesek felé is nyitottam. Mivel már volt tapasztalatom a konyhában, könnyebb volt beletanulni, illetve anyukám és a nagymamáim is segítettek. Pár hónapig Olaszországban is laktam, ahol megtanultam a legkülönfélébb tésztaételek elkészítését. Na meg persze ott volt Horváth Ilona.

Ezeket olvastad már?

Tavaly húsvétkor meghívtam ebédre a barátaimat, hisz egyikünk sem otthon töltötte az ünnepet. Ekkor jöttem rá igazán, mennyire szeretem másokkal megosztani azt, amit készítek, így hosszútávú tervem egy kis étel- és süteményszállító vállalkozás indítása. Jelenleg magamra és egy barátnőmre főzök, akivel együtt lakunk - néha persze mások is beszállnak segíteni az evésbe. Már saját magam sütöm a kenyeret, és igyekszem minél több mindent itthon elkészíteni.

Ezeket olvastad már?

Itt teljesen más a választék, viszont magyar ételeket is készítek néhanapján, nem olyan nehéz beszerezni a hozzávalókat. A legnagyobb siker a főzésben nekem az, ha édesapám megdicsér valamit. Általában csak hallgat, ha ízlik neki valami, így nagy elismerés, ha szóvá is teszi!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...