A hét bloggere: Vikki

Vikki a mediterrán hangulatú Pécs városából küldi csodás fotókkal illusztrált receptjeit hozzánk, sőt, blogot is készített. Most egy különleges epres sütivel jelentkezik.

Igen-igen, végre ismét itt az eperszezon! Én minden évben nagyon várom, de nem csak azért, mert tele vannak a piacok a szebbnél szebb illatos eperfajtákkal, hanem mert ez egyet jelent azzal, hogy itt van végre a jó idő is!

Epres kókuszkocka recept

Olyankor pedig nincs is jobb szabadtéri program egy gasztrománnak, mint ha saját maga szedi valahol a legújabb ételkölteményhez valót. Városi lányoknak/fiúknak se lehet most már kifogás, ugyanis szerencsére egyre több helyen hirdetnek szedd magad akciót, így szinte biztos, hogy találtok majd a környéketeken lehetőséget az eperszedésre. Nem egy könnyű munka ez sem, de nincs is jobb érzés, mint a saját magunk által gyűjtött gyümölcsből egy mennyei sütit készíteni.

Epres kókuszkocka recept

A cikkhez tartozó Epres kókuszkocka receptje is ilyen igazi, saját kézzel szedett, zamatos földieperből készült. De az se keseredjen el, akinek nincs ilyesmire ideje, hiszen a piacokon kapható mézédes eprek is tökéletesek lesznek a recepthez.

Bizony, ez a süti a csokis változat tavaszi kiadása eperrel. A tészta légiesebb, nem a megszokott, tömör mézes, hanem egy lágy, enyhén citromos piskóta, amit édes eperlekvár és ropogós, fehér csokival „fűszerezett” kókuszréteg ölel körbe. Az elkészítési ideje pedig nem haladja meg a 30 percet. Jól hangzik, ugye?

Vikki Sütidoboz blogját itt találjátok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek