Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

Megint van új a Nap alatt: aki eddig küszködött a főtt krumpli megpucolásával, mert nem jött le a héj, és megégette a kezét, az fellélegezhet. Nagy gond oldódik most meg.

A krumpli az örök. Sose unjuk meg, sose írja felül őt semmilyen kalóriaadat vagy tény, miszerint hizlal. Egy jó adag krémes krumplipüré, sült burgonya vagy sima hagymás tört krumpli, esetleg chips, és boldogabb a napunk. Az egyik leggyakoribb alapanyag, így főzni is sokszor megfőzzük. Ti hogyan húzzátok le a héját? Főzés előtt? Után? Ha héjában főzitek, utána vártok kihűlésig, vagy fujkodva, egyik kézből a másikba dobálva húzkodjátok le a forró héjdarabokat? Na, ennek vége.

1. Fogjuk a nyers krumplit, és a héjat keresztben középen körbevágjuk egy éles késsel.

2. Ezután ráöntünk annyi forró vizet, hogy ellepje, vagy szimplán megfőzzük.

3. Miután megfőtt, a két félbevágott héjdarabot leszedjük a krumpliról, mint egy sapkát. Lecsusszan. Szuper!

Ezt olvastad?

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

(via huffington)

Hozzászólások

Bejja

Hát ez nekem nem jött össze. Lehet, hogy már öreg a krumpli?

Címlapról ajánljuk

További cikkek