Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

Megint van új a Nap alatt: aki eddig küszködött a főtt krumpli megpucolásával, mert nem jött le a héj, és megégette a kezét, az fellélegezhet. Nagy gond oldódik most meg.

A krumpli az örök. Sose unjuk meg, sose írja felül őt semmilyen kalóriaadat vagy tény, miszerint hizlal. Egy jó adag krémes krumplipüré, sült burgonya vagy sima hagymás tört krumpli, esetleg chips, és boldogabb a napunk. Az egyik leggyakoribb alapanyag, így főzni is sokszor megfőzzük. Ti hogyan húzzátok le a héját? Főzés előtt? Után? Ha héjában főzitek, utána vártok kihűlésig, vagy fujkodva, egyik kézből a másikba dobálva húzkodjátok le a forró héjdarabokat? Na, ennek vége.

1. Fogjuk a nyers krumplit, és a héjat keresztben középen körbevágjuk egy éles késsel.

2. Ezután ráöntünk annyi forró vizet, hogy ellepje, vagy szimplán megfőzzük.

3. Miután megfőtt, a két félbevágott héjdarabot leszedjük a krumpliról, mint egy sapkát. Lecsusszan. Szuper!

Ezt olvastad?

Házichips a mikróból 2 perc alatt!

(via huffington)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek