Ilyenkor nyáron érdemes belefogni a gyerkőcök gyümölccsel való traktálásába, a piacon sokkal nagyobb a választék, itt pedig jönnek a tálalási ötletek hozzá.
Nem tudom, ki-hogy van vele, nálunk elég nehéz ez a gyümölcskérdés. Az egyik gyerek belenyúl a kosárba, megmossa és eszi, a másik csak akkor, ha felvágva tányérban felszolgálják neki, és vannak olyanok is, akik sehogyan sem hajlandóak nekilátni. Ezzel a nyársas trükkel viszont el lehet kápráztatni bárkit úgy, hogy biztosan befalja az egészet. A “nyárs” - ami a boltosok szerint saslikpálca - szuper hozzá, ha csak hurkapálcát kapunk, akkor érdemes beáztatni használat előtt, nehogy szálkásan törjön a nagy falatozásban.
Kisebb gyerekeket megkérhetünk, hogy maguktól állítsák össze a színeket vagy számolják meg a hozzávalókat. Ha több gyümölcsöt készítünk elő, mint amennyire szükségünk lesz a nyársakhoz, tarthatunk előkóstolást – vajon meg tudják-e mondani, milyen gyümölcsökkel dolgozunk? Előre is tervezhetünk: írhatnak akár színek szerinti gyümölcsös bevásárlólistát.
Az alaprecept úgy áll, hogy: vágd fel kockákba, szeletekre az otthon található összes gyümölcsöt egy tálba. Öntsd nyakon citromlével, esetleg narancslével, és locsold mézzel. Ennyi az egész! Tapasztalatom szerint a kevesebb több. Ha túl sok íz keveredik benne, akkor már nem lesz kelendő a gyerekek számára. Mindenki tudja, hogy mely gyümölcsöket szeretik gyerekei, azokból érdemes dolgozni.
Édes tésztaalap, krém és friss gyümölcsök – ezek alkotják a reggelire, uzsonnára tálalható pizzareceptet. Nálunk az ezer éve bevált vajas-tejfölös tészta lett most is a befutó. A tetejére tejszínhabos-porcukros-tejfölös krém került, no meg a friss gyümölcsök. A pizza díszítése a lányaink keze munkája. Küllemre mindig más, ahogy a kedvük diktálja, úgy pakolják fel a hozzávalókat. Az alaptésztából készülhetnek kisebb korongok, vagyis minipizzák, akkor mindenki kreatívkodhat a saját terepén, és nincs összeveszés a “művészkék” között.
A gyümölcs mindig évszak- és beszerezhetőségfüggő, de vannak kipróbált tésztakrém-kombinációk, amelyeket sorban, egymás után érdemes kipróbálni:
zabkeksz, vaj, cukor morzsaalap – túrókrémmel és barackkal
vajas tészta – tejszínes csokikrémmel és eperrel vagy banánnal
müzlis tésztaalap – mézzel, görög joghurttal és színes szőlőszemekkel
galette tészta - fehér csokis mascarponéval és málnával vagy bogyós gyümölcsökkel
vékonyra hagyott browniealap – tejszínnel, csokiöntettel és eperrel
Jövő héten délutáni rágcsákat készítek, szünidőben gyorsan elkészíthetőek, tálalhatóak. Addig is találjuk meg a módját, hogyan tálaljunk ezen a nyáron minél több gyümölcsöt gyermekeinknek.
Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!
Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...
A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...
Ha bableves lesz ebédre, egy valami biztos: éhes ember nem áll majd fel az asztaltól. Mindegy, hogy klasszikus vagy különleges recept, az alábbi gazdag levesekkel kellemesen telik minden étkezés.
Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...