r
Nosalty Logó

Gyümölcspizza édes alaptésztán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Gyümölcspizza édes alaptésztán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 2611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy keverőtálban begyúrjuk a tésztát: a liszthez adunk egy csipet sót és egy kanál porcukrot, ráreszeljük a vajat, vele összemorzsoljuk, majd egy kis doboz tejfölt adagolunk hozzá addig, hogy jól gyúrható, de nem túl puha állagú legyen. Ha jól összeállt a tészta, már egy csepp sem ragad belőle a tál falához, akkor gömbbe gyúrva, fóliába tekerve hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. Az idő leteltével kivesszük a tésztát, hagyjuk úgy 10 percet pihenni, majd kettévágjuk, átgyúrjuk, és lisztezett deszkán korong alakúra nyújtjuk. Pizza sütőlapra (vagy egy tepsibe) tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig aranybarnára sütjük a tetejét. Ha helyenként felpúposodik, a végén tegyünk rá egy széles tálat, ami lenyomja. Ezt ne hagyjuk rajta sokáig, nehogy ráragadjon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez

  1. Közben készítsük el a krémet: a tejszínt verjük kemény habbá, a tejfölt keverjük ki porcukorral, és adjuk a tejszínhez.
  2. Ezzel a krémmel kenjük meg a teljesen kihűlt tésztát, és formára vágott gyümölcsökkel díszítsük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 10.

Ajánló

Csokiöntettel locsolva maga az édes bűnbeesés. Bármilyen krémmel és gyümölccsel kombinálható kreatív étel. Reggelire vagy uzsonnára a legjobb. Ez a mennyiség két 32 cm-es "pizzához" elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes tészta, krém és friss gyümölcsök – ezek alkotják a reggelire, tízóraira, uzsonnára tálalható pizzareceptet. Pizzának csak külleme miatt hívjuk. Bármilyen más alaptésztával, krémmel és gyümölcsvariációval elkészíthető. A gyerekek imádják a díszítését!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!