Jó árakkal és színes, pazar ételekkel vár az újbudai gyorsétterem

Új egészségétterem nyílt Újbuda szívében. A Greenhabit a gyorséttermek gyorsaságát és barátságos árait ötvözi a minőségi, hazai alapanyagokból készült friss, tápláló és színes ételekkel.

A szokásoknak hatalma van, főleg, ha egy élvezetteljes dologról van szó. Ám akadnak olyanok is, melyeknek nyugodt szívvel lehetünk rabjai: például az egészséges étkezésnek, amit igen, szintén lehet hedonista módon űzni. Hogy hol? Az Allee-ban nyílt Greenhabit-ben.

Megnyitott a Greenhabit, az új kedvenc egészségéttermed!

Egészséges hedonizmus és a választás szabadsága – ez a két szemlélet egyesült az Allee bevásárlóközpont oldalában nyitott „egészségétteremben”. A külföldön már évek óta hatalmas népszerűségnek örvendő, úgynevezett health kitchen végre megérkezett hazánkba is, ami több szempontból is hiánypótló koncepció, ráadásul ebédre és vacsorára is tökéletes választás. A gyorséttermek gyorsaságát és barátságos árkategóriáját ötvözi a minőségi alapanyagokkal és otthonos belső térrel.

Hatalmas, zöldségektől roskadozó látványpultja már önmagában magával ragad, de aki eddig idegenkedett az egészséges étkezéstől, annak a változatos, izgalmas étlappal fog újat mutatni. Aki pedig már elhivatott követője a tudatos életmódnak, annak biztosan mindennapjai részévé válik – akár a helyszínen akár házhozszállítással.

Minőségi alapanyagok és barátságos környezet a gyorséttermek gyorsaságával és barátságos áraival

Nem salátázó, nem poké, hanem Greenhabit

Az eddig megszokott műfajoktól eltérően a Greenhabit számos fronton mutat újdonságokat. Az étlap a szezonális zöldségekre épül, de gerincét mennyei, meleg fehérjeforrások adják – vegetáriánus verziók is –, amik többnyire faszenes kemencéből kerülnek a tányérra. Pont annyira ad szabad kezet, hogy rendkívül változatos ételek születhessenek, de kötött annyira, hogy ne vesszünk el a választási lehetőségekben, és így minden alkalommal tökéletes ízélményben legyen részünk.

A tudatosságot is szem előtt tartja: konyhája ugyanis szezonális és 90%-ban magyar alapanyagokkal dolgozik, így évszakonként megújuló, friss étlapra számíthatunk. Mindeközben természetesen a különböző étrendeket (vegetáriánus, vegán, húsfogyasztó) és érzékenységeket is figyelembe veszik (glutén–, cukor– és laktózmentes).

Fehérjedús plate-ek és bowlok, kemencében sült flatbreadek

Az étlap három fő kategóriát jelöl.

Bemutatkoznak a plate-ek, magyarul tálak, amiknek középpontjában a fehérjék állnak.
Házi készítésű falafel golyót, tofut, faszenes kemencében sült ázsiai sertésszűz érméket, illetve csirkés és halas opciókat találunk. Automatikusan kovászos kenyérrel és salátakeverékkel érkeznek. Azonban saját kedvünkre tovább alakíthatjuk különböző feltétekkel, vagyis Side-okkal, új szintre emelve így a fehérje-saláta-köret triumvirátus alkotta eddigi elképzeléseinket. Izgalmasan elkészített édesburgonyával, quinoás sárgarépával vagy akár céklás hummusszal.

Húsos, vega, vegán és mentes opciók között is válogathatsz

Indulhatunk fordítva is: válasszunk egy salátát vagy egészséges szénhidrát forrással dúsított bowl-t, ami önmagában is egy komplex kreáció, de ha hozzáadunk még egy fehérjeforrást is, még laktatóbb eredményt kapunk. A sütőtökös beluga lencse bowl sültpaprika mártásos muhamara csirkével például fantasztikus összhangot képez, de tökéletes választás a céklasaláta, sütőben sült falafel golyókkal is.

A hedonizmus jegyében kerültek az étlapra a kemencében sült, gluténmentes, édesburgonyás alappal készült flatbread-ek. Változatos feltétekkel (sütőtök, bazsalikompesztó, tahini és lazac) veszik fel a versenyt a lepényekkel és a pizzákkal, de a csapat természetesen a desszertekről sem feledkezett meg. Az őszre hangolt fahéjas-szilvás, cukormentes tápiókapuding és a sütőtökös brownie mind tökéletes záróakkordja lehet egy maradéktalanul egészséges ebédnek.

Cold brew eljárással készült teával frissíthetünk

Felszabadítóan és szó szerint üdítően hat az italválaszték is. Ha itt járunk, mindenképp érdemes megkóstolni a házi készítésű teát: a hibiszkusz-menta-lime tea például cold brew eljárással készül, ami azt jelenti, hogy 12-24 órán keresztül áztatják a hibiszkuszt a teához, ami természetesen szintén cukormentes. Azonban engedhetünk a laza esték csábításának, mert kézműves söröket és borokat is megtalálunk az italkínálatban.

Az alkoholmentes frissítők mellett kézműves söröket és borokat is kipróbálhatsz

Ha idén ősszel csak egy új jó szokást vezetünk be az életünkbe, a Greenhabit szuper választás lesz, hiszen egészséges és tápláló étkezéseket tesz lehetővé. Egy sportolás utáni feltöltődés, egy ebédszünet vagy egy munka utáni vacsora, a Greenhabitből minden alkalommal úgy távozunk, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Cím: Allee (1117, Október huszonharmadika utca 8-10.), a Váli utcai bejáratnál a Zing és Starbucks között

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...