Így változik idén a kedvenc nyári gyümölcsünk ára

A szakértő elárulta, miként változnak az idei árak, továbbá a szezon kezdete is körvonalazódni látszik már.

Jó hírünk van azok számára, akik szeretik a görögdinnyét, ugyanis az idei enyhe tavasznak köszönhetően már nem kell sokat várni a hazai gyümölcsre, az ára viszont várhatóan emelkedni fog – olvasható az Agroinform cikkében.

Így változik idén a kedvenc nyári gyümölcsünk ára

Június második felében jöhet a hazai görögdinnye

A meleg tavasz miatt valamivel előrébb tart a görögdinnye a szokásosnál, de egyelőre korai lenne nyilatkozni a szezonkezdet időpontjáról

– idézi a cikk a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökét, Dr. Apáti Ferencet.

A szakértők szerint a megszokotthoz képest nagyjából 2-4 héttel járnak előrébb a gyümölcsök, így akár már június második felében (július eleje helyett) habzsolhatjuk a hazai görögdinnyét. Addig pedig az import gyümölcsökkel találkozhatunk a boltokban és piacokon.

Próbáld ki ezeket az ínycsiklandozó dinnyés recepteket:

Drágább lesz a görögdinnye tavalyhoz képest

A hazai termesztés rendkívül nehéz helyzetben van, mivel jelentősen megemelkedtek a költségek, így szinte biztos, hogy nőni fog a gyümölcs ára a tavalyihoz képest.

Az áremelkedés ugyanakkor nem lesz drasztikus, de nem számíthatunk 100-200 forintos árakra

– írja a cikk.

Érdekesség, hogy a dráguló gyümölcs miatt lényegesen megváltoztak a fogyasztói szokások. Például a vásárlók többsége már nem a nagy méretű (8-10 kilós) gyümölcsöket preferálja, hanem a kisebb, 3-5 kilós dinnyéket. Ezenfelül pedig egyre többen keresik a magnélküli, a sárga húsú fajtákat.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek