Így változik idén a kedvenc nyári gyümölcsünk ára

A szakértő elárulta, miként változnak az idei árak, továbbá a szezon kezdete is körvonalazódni látszik már.

Jó hírünk van azok számára, akik szeretik a görögdinnyét, ugyanis az idei enyhe tavasznak köszönhetően már nem kell sokat várni a hazai gyümölcsre, az ára viszont várhatóan emelkedni fog – olvasható az Agroinform cikkében.

Így változik idén a kedvenc nyári gyümölcsünk ára

Június második felében jöhet a hazai görögdinnye

A meleg tavasz miatt valamivel előrébb tart a görögdinnye a szokásosnál, de egyelőre korai lenne nyilatkozni a szezonkezdet időpontjáról

– idézi a cikk a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökét, Dr. Apáti Ferencet.

A szakértők szerint a megszokotthoz képest nagyjából 2-4 héttel járnak előrébb a gyümölcsök, így akár már június második felében (július eleje helyett) habzsolhatjuk a hazai görögdinnyét. Addig pedig az import gyümölcsökkel találkozhatunk a boltokban és piacokon.

Próbáld ki ezeket az ínycsiklandozó dinnyés recepteket:

Drágább lesz a görögdinnye tavalyhoz képest

A hazai termesztés rendkívül nehéz helyzetben van, mivel jelentősen megemelkedtek a költségek, így szinte biztos, hogy nőni fog a gyümölcs ára a tavalyihoz képest.

Az áremelkedés ugyanakkor nem lesz drasztikus, de nem számíthatunk 100-200 forintos árakra

– írja a cikk.

Érdekesség, hogy a dráguló gyümölcs miatt lényegesen megváltoztak a fogyasztói szokások. Például a vásárlók többsége már nem a nagy méretű (8-10 kilós) gyümölcsöket preferálja, hanem a kisebb, 3-5 kilós dinnyéket. Ezenfelül pedig egyre többen keresik a magnélküli, a sárga húsú fajtákat.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...