Gasztroprogramok a hosszú hétvégére

A május elseji hétvége rengeteg izgalmasabbnál izgalmasabb gasztronómiai programot kínál a vidékieknek és Budapest lakóinak egyaránt. Csak bírjuk szusszal!

III. Pálinka és Mangalica Majális, Zalaegerszeg, április 29 - május 4.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Pálinka és Mangalica Majális, mely a nyugat dunántúli régió egyik legnagyobb és leglátogatottabb gasztronómiai fesztiválja. Ez alkalommal is nagy hangsúlyt kap a gasztronómia és a kulturális, szórakoztató programok ötvözése. A mintegy 30.000 négyzetméteren megrendezésre kerülő rendezvényen a zenei fellépők (Ocho Macho, Ismerős Arcok, Majka & Curtis, Bárány Attila, Delta, Várkonyi Attila, stb.) mellett egyéb sport és kulturális programra is sor kerül, mint például az Erős Emberek országos versenye, Egerszeg vásár és kiállítás, Divat bemutatók, Streetball bajnokság, Top Dj díjátadó, élménykovácsolás. A gyermekekre gondolva vidámpark, játszóházak és ugrálóvárak nyújtanak szórakozási lehetőséget.

Kattints a részletekért!


VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Agárd, április 30 - május 4.

A velencei-tavi fesztiválidény nyitányaként kerül megrendezésre a térség gasztronómiáját és kultúráját bemutató ünnepség. Megkóstolhatjuk a régió borait és pálinkáit, illetve hazai hal és vadételekkel is ismeretséget köthetünk. A négy témát is felölelő fesztivál gazdag szórakoztató programokkal is vár bennünket, a koncertek mellett kenuzás, sárkányhajózás, madárgyűrűzés, hajózás, kerékpározás, gyalogtúrák, tó körüli túrák, kiállítások, kézműves bemutatók is gondoskodnak a kikapcsolódásról.

Kattints a részletekért!


Kocsmajális, Budapest, május 1.

A budapesti Dürer Park egy hatalmas mutatványnak lesz a helyszíne, hiszen a város kedvenc vendéglátói mérik össze erejüket a Kocsmajális nevű főzőverseny keretein belül. A több mint 20 induló csapat között olyan népszerű szórakozóhelyek is felbukkannak, mint az Ankert, a Gozsdu Manó Klub, a Jónás Kézműves Sörház, a Kisüzem, a Központ, a Nemdebár, a Pointer Pubs, az R33, a Sandokan, a Telep vagy az Irish Cat Pub. A rendezvény nemcsak az italmérőknek, de a látogatóknak is rengeteg szórakozást ígér, a jó hangulatért kirakodóvásár, műbikasimogató, játszóház és dj is kezeskedik. A Kocsmajálison a helyünk, ha szurkolni szeretnénk kedvenc kocsmáinknak, de akkor is, ha csak egy fergeteges, gasztronómiával egybekötött napot szeretnénk a szabadban, napsütésben eltölteni.

Kattints a részletekért!


23. Jókai Napok és bablevesfőző verseny, Balatonfüred, május 1 - 4.

Balatonfüreden hagyományosan már 23 éve rendezik meg a Jókai Napok kulturális és művészeti eseményeit valamint a Koloska-völgyi Bablevesfőző versenyt. A Jókai Napok alkalmával a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjára, Jókai Mórra emlékezhetünk. Balatonfüred számos helyszínén változatos programok, irodalmi estek, matinék, filmvetítések, folklór műsorok, kiállítások, könyvbemutatók, vásárok és sétahajózás gondoskodnak a kellemes kikapcsolódásról. A rendezvény érdekessége a Jókai bablevesfőző-verseny a Koloska völgyben, ahol tavaly kb. 60 db 3 fős csapat - amatőr és profi szakácsok - főzte bográcsban a finom ételt. A verseny közben a felállított színpadon különböző programok szórakoztatják majd a közönséget.

Kattints a részletekért!

(Nyitókép: Flickr/Rob.)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.