Forralj Jamie-vel fűszeres almabort

Itt a november vége, most már tényleg érezzük a tél szelét, habár az időjárás egyelőre nem úgy viselkedik, mint ahogy télen illene.

Ez ne szegje kedvünket az ünnepi készülődésben. Nem csak a hóesés, egy jól megválasztott illat, egy csinos dekoráció vagy egy finom karácsonyi étel íze, a sütőben sülő pazar fogások látványa is tökéletes kelléke lehet az ‘ünnepi érzés’ csomagnak.

A napokban megjelent Jamie Magazin ünnepi számában számos olyan ötletet, receptet találhatunk, amik segítségével pillanatok alatt élvezhetjük a megérdemelt ünnepi pihenés édes perceit.

Jöjjön most a fűszeres almabor receptje :

Fűszeres almabor(2 személyre)

• 500 ml almabor• 10 g reszelt gyömbér + 6 szelet• 3 szegfűszeg• 2 fahéjrúd• 2 szelet alma• 2 kávéskanál méz

A méz kivételével a többi hozzávalót tedd kis lábasba. Nyomkodd ki a gyömbérből a levét.Közepes lángon forrald fel, majd zárd el, és tedd félre 3 percre, amíg a fűszer átitatja a bort. Add hozzá a mézet, szűrd le, és tálald.

Ha szeretnél további szuper téli ételekről, italokról, utazásról és életmódról olvasni, akkor szerezd be a Jamie Magazin legújabb számát - november 25-től megtalálod a Libri könyvesboltokban és a kijelölt újságárusoknál. Sőt, ha most fizetsz elő, akkor még arra is esélyed van, hogy megnyerd a Whirpool izgalmas mikrohullámú sütőjét, ami egyedi kialakítása miatt nemcsak a konyha dísze, de a csokirajongók legjobb barátja is lesz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek