Forralj Jamie-vel fűszeres almabort

Itt a november vége, most már tényleg érezzük a tél szelét, habár az időjárás egyelőre nem úgy viselkedik, mint ahogy télen illene.

Ez ne szegje kedvünket az ünnepi készülődésben. Nem csak a hóesés, egy jól megválasztott illat, egy csinos dekoráció vagy egy finom karácsonyi étel íze, a sütőben sülő pazar fogások látványa is tökéletes kelléke lehet az ‘ünnepi érzés’ csomagnak.

A napokban megjelent Jamie Magazin ünnepi számában számos olyan ötletet, receptet találhatunk, amik segítségével pillanatok alatt élvezhetjük a megérdemelt ünnepi pihenés édes perceit.

Jöjjön most a fűszeres almabor receptje :

Fűszeres almabor(2 személyre)

• 500 ml almabor• 10 g reszelt gyömbér + 6 szelet• 3 szegfűszeg• 2 fahéjrúd• 2 szelet alma• 2 kávéskanál méz

A méz kivételével a többi hozzávalót tedd kis lábasba. Nyomkodd ki a gyömbérből a levét.Közepes lángon forrald fel, majd zárd el, és tedd félre 3 percre, amíg a fűszer átitatja a bort. Add hozzá a mézet, szűrd le, és tálald.

Ha szeretnél további szuper téli ételekről, italokról, utazásról és életmódról olvasni, akkor szerezd be a Jamie Magazin legújabb számát - november 25-től megtalálod a Libri könyvesboltokban és a kijelölt újságárusoknál. Sőt, ha most fizetsz elő, akkor még arra is esélyed van, hogy megnyerd a Whirpool izgalmas mikrohullámú sütőjét, ami egyedi kialakítása miatt nemcsak a konyha dísze, de a csokirajongók legjobb barátja is lesz.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...