Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében

Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.

Jó eséllyel nemcsak Budapest egyik leghangulatosabb terének szívébe lopta be magát a Padthai Wokbar, hanem mindazokéba is, akik egyszer is ellátogatnak oda. Ráadásul ez már a harmadik thai varázslat, amit a mindig friss alapanyagokból készülő ízletes fogások és az egyedi környezet határoz meg. Az Egyetem téren nyílt Padthai étterem építészetileg is lenyűgöző: a hatalmas utcafronti ablakoknak köszönhetően a mindig világos belső egyedi hangulatát csak fokozzák a vidám színek és formák.

Ahogy az első két padthai wokbarnál (Október 6. utca és Gozsdu udvar), itt is az a cél, hogy az étterem összehozza a keleti ízvilágot az urbanista környezettel, a természetet a belvárossal, a gyorsaságot a minőséggel. A rendszer továbbra is nagyon egyszerű: a rengeteg alap, feltét és szósz kombinációjából a látványkonyhában pár perc alatt egyedülálló wokfogások készülnek.

Az Egyetem téri wokbarban a Thaiföldön nagy tradíciónak örvendő desszert különlegességgel, a „roti-val”, itthoni nevén thai palacsintával is bővült a desszertkínálat, amit különféle gyümölcsös töltelékekkel (banán, mango, ananász vagy fahéjas alma), izgalmas szószokkal (chilis csoki, menta-lime, méz, mangós vanília) és feltétekkel (áfonya, mogyoró, kókusz, mazsola) kombinálhatunk.

A padthai életérzés

Utazzunk el képzeletben egy kicsit Thaiföldre, ahonnan a pad thai kultusz is származik. Thaiföldön a mindennapi élet szerves része, hogy az emberek az utcán esznek friss, a szemük láttára készült leveseket, tésztákat, egytálételeket különféle tálkákból vagy akár zacskóból. Finomat és egészségeset enni friss alapanyagokból jó áron, úgy hogy nem kell órákat várni rá - ez a filozófia annyira megtetszett a padthai wokbar tulajdonosainak, hogy szerették volna elhozni Magyarországra ezt a könnyed thai életérzést, persze az itteni környezethez és az európai ízléshez igazítva. A padthai wokbarban épp úgy, mint Thaiföldön, minden a szemünk láttára készül el frissen, wokban, az általunk összeválogatott hozzávalókból. A cél az, hogy a padthai wokbar olyan hely legyen, ahol mindenki jól érzi magát, legyen üzletember vagy diák, budapesti vagy épp turista.

Augmented Reality játék

Az új padthai wokbar étteremben nem csak a thai palacsinta az egyetlen újdonság. Egy egyedi fejlesztésű, 3D-s virtuális társasjátékkal, a padthai quiz nevű applikációval is meglepik a látogatókat. A kvíz 3 kérdésből áll, amelyek az étterem különböző részein vannak elhelyezve, és minden kérdés egyedi 3D-s padthai grafikával van illusztrálva. Aki végigjátssza a játékot, egy desszerttel vagy egy padteaval gazdagodik. Az AR társasjátékról Kanóczky Máté, a padthai wokbar ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

„Nem titok, hogy nagyon szeretjük az új, előremutató dolgokat, technológiai fejlesztéseket. Szerettük volna életre kelteni a padthai wokbar vidám figuráit, elsősorban Padkát, aki a padthai wokbar logóján található, és mosolyt csalni az emberek arcára, amikor játszanak a padthai quizzel. Nagyon bízunk benne, hogy legalább annyira fogják élvezni a játékot, mint mi.

Mi is az Augmented Reality?

Az augmented reality magyarul 'kiterjesztett valóság'. Okos eszközeink segítségével virtuálisan kibővíthetjük a világot, megjeleníthetünk olyan dolgokat, amik valóságban nincsenek ott, de például okostelefonunk segítségével láthatjuk őket.

Akik tehát egy kis időre átadnák magukat a thai életérzésnek és wokcsodáknak, vagy csak hagynák, hogy az egyedi thai palacsinta íze varázsolja el őket, most ne utazzanak több ezer kilométert. Tegyenek egy sétát Budapesten az Egyetem téren, ahol játszi könnyedséggel megtalálják mindazt, amire vágynak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek