Ahol biztosan nem hall meg a pincér

Kanadában ugyanis egy olyan étterem nyílt nemrég, amelynek alkalmazottai mindannyian siketek.

Anjan Manikumar, a torontói Signs (magyarul: Jelek) tulajdonosa azzal a céllal nyitotta meg éttermét, hogy egyrészt egy teljesen új élményt tudjon bemutatni a közönségnek, ezzel együtt pedig lehetőséget tudjon biztosítani a siket emberek számára is, hogy dolgozhassanak.

Manikumar szerint a siketek számára jár ez a lehetőség, akik rendkívül tehetségesek a munkájukban. Mindez közel 200 alkalmazottat jelent az étteremben, akik közül körülbelül 50 soha nem dolgozott még a vendéglátóiparban, de e lehetőséget látva mindent megtettek annak érdekében, hogy belevághassanak.

Fotónk csak illusztráció

Mindez azért is roppant különleges vállalkozás, mert nemcsak a vendégek számára jelent új élményt, hogy jelnyelven kérhetik az ebédjüket, de gyakorlatilag új munkaerőpiaci lehetőséget is nyújt a siket közösség számára, akiknek hétköznapi esetben nem lenne lehetőségük elhelyezkedni egy étteremben.

A videóban szereplő egyik dolgozó, Mehdi Safavi jeltolmács segítségével úgy nyilatkozott a CBC News-nak, hogy nagyon izgatott, hogy itt kapta meg első teljes állását. Mert így az emberek megismerhetik a siketek világát és kultúráját, ami egyben kihívás is a számára, de egy remek kihívás.

(via Trueactivist)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.