Elő a grillel!

Már nagyon vártuk, és végre itt a jó idő. Ez egyet jelent a kerti sütögetések szezonjának beindulásával is. Ebből az alkalomból három szuper nyársat hoztunk nektek!

A hosszú téli és hűvös tavaszi hónapok után már nagyon várunk egy igazi meleg hétvégére - végre eljött. Ezek azok a napok, mikor estefelé tele a belváros, mikor végre előkerülnek a rövidujjú pólók, a farmerdzsekik és a balettcipők, a biciklik - na meg a kerti főzés örök kellékei. Látatlanba garantálom, hogy egész hétvégén minden park tele lesz piknikezőkkel, úgyhogy most az nyer igazán, akinek van saját kis kertje, és a felszereléshez tartozik egy ufo-grill - de legalábbis egy kis tűzrakó ráccsal.

A saslik variációk receptjéért ide kattints!

Mert bár a faszénen sült húsoknak és zöldségeknek utánozhatatlan ízük van, és egyszerűbb is dolgozni velük, mint egy sima tűzzel, de a szezon még csak most indul, és ha nem vagyunk megrögzött grillmániások, akkor talán kár is több ezer forintot kiadni a berendezésért, hogy aztán hónapokig csak a garázsban vagy az erkélyen álljon.

Oldalakat lehetne írni a grillezés rejtelmeiről, hiszen más technikát igényel egy cupákos, férfias tarja, és mást egy lányok által preferált lájtos csirkehús, külön szakértelmet kíván a grill rendbetartása, és az sem mindegy, hogy melyik delikvens sütnivalóra milyen pác kerül, és milyen körettel tálaljuk.

A barackos csirkesaslik receptjét itt találod

Három versenyzőnk közül az első első egy gyümölcsös csirkecomb kicsit édeskéz ízekkel. Mondanám, hogy hölgyek kedvence lesz, de szerintem nemtől függetlenül hülyeség kihagyni, mert nagyon finom. Ilyenkor természetesen a maradék barackbefőttből csináljuk, de nyáron elő az igazi barackkal! Köretnek bármit el tudok képzelni mellé, gyümölcsös kuszkusztól ázsiai salátán át egészen egy kókusztejes, de alapvetően mégis sós rizsig.

A marokkói zöldségsaslik receptjét itt találod

A második nyársat az fogja szeretni, aki bírja a csípőset! Pont ezért a leginkább egy joghurtos saláta menne mellé, az ugyanis jól ellensúlyozza a chilit - jó, a sör sem egy rossz választás, de aki evett már ördögien csípős ételt, az tudja, hogy igazi segítséget csak a selymes tejtermék nyújt.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a vegákra gondolva, itt van a zöldségnyárs is. Bár én magam húsevő vagyok, nekem mégis ez az egyik kedvenc változatom, valószínűleg a keleties csupafűszer pác miatt. Lehet, hogy szentségtörés, de ehhez szerintem nem is kell más, csak egy ropogós héjú, rusztikus bagett, és egy pohár száraz fehérbor.

A chilis marhasaslik receptjét itt találod

És hogy miért pont ez a három? Mivel kis darabokra vágtuk az alapanyagokat, és nyársra fűzve sütjük őket, hamar elkészülnek, így nemcsak a saját kertben, igazi grillezős körülmények között készülhet, de akár kiránduláson vagy egy panellakás erkélyén is. Ha egyikhez sincs kedvetek, akkor persze sütőben is el lehet készíteni, de ez esetben legalább az elfogyasztás az erkélyen történjen - hiszen alig vártuk már, hogy tavasz legyen!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!