Életnagyságú süteményből faragták ki a Büszkeség és balítélet főszereplőjét

A Büszkeség és balítélet férfialakját, Mark Darcy életnagyságú szobrát faragta ki egy cukrászmester, ezzel ünnepelve a könyvből készült filmsorozat 25. évfordulóját. 

Életnagyságú süteményszobrot készített Michelle Wibowo világhírű cukrászmester a 25. évfordulóját ünneplő Büszkeség és balítélet című BBC-minisorozat főszereplőjéről, Mr. Darcyról - írja a 24.hu. A sorozatot még 1995-ben mutatták be Colin Firth főszereplésével, Wibowo így hát a színészről mintázta meg az életnagyságú Darcy-szobrot.
Michelle Wibowo indonéz származású, Nagy-Britanniában élő cukrászmester, 2008 és 2016 között három arany- és két ezüstérmet szerzett a szakácsolimpián. A cukrászmester három hétig több mint 200 órát töltött a szobor elkészítésével. A sütiszoborhoz 20 kilogramm lisztet, 20 kilogramm vajat és 45 kilogramm cukrot használt fel. A szobrot a chesire-i Lyme Parkban állították fel, pont azon a helyen, amely Mr. Darcy birtokaként szerepelt a BBC sorozatában.
A cukrász szerint a legnagyobb kihívást a szobor struktúrájának felállítása mellett a szállítás okozta, a mesterművet ugyanis öt órába telt elszállítani a műhelyből a helyszínre. A hab a tortán pedig, hogy Wibowo még sosem látta a BBC híres minisorozatát, most, a 25. évforduló alkalmából nézi meg először.
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek