Egyszerűen kreatív

A cukkinit mindenki szereti, a sárgarépa és a fehérrépa is egész éves zöldség, sőt, csirkemell is mindig van. Ezek az alapjai ennek a gyors ételnek!

A kreatív főzés egész egyszerűen annyit jelent, hogy a receptúrára alapanyaghalmazként tekintek, amelyből más étel is készülhet. Nézzék meg a videóban: ha így szeletelem és így párolom a zöldséget, a csirkét így sütöm, a cukkinipogácsát pedig így készítem, ez az étel lesz belőle. Viszont ha másképp nézek rá, akkor ugyanezekből az alapanyagokból készülhetne egy finomfőzelék fasírttal. Önök melyiket választanák?

De ha tovább megyek, akkor készíthetnék egy cukkinivel töltött csirkemellet zöldségsalátával. Ha egy kis rizst főznék hozzá és a csirkét ledarálnám, akkor egy töltött cukkini lenne zöldséges rizzsel. Higgyék el, folytathatnám sokáig, de próbálják meg Önök.

Játsszunk egyet!

Mindenki tuja, hogy a sertéspörkölt miből készül. Hagyma, sertéslapocka, paprika, paradicsom, fokhagyma, kevés mangalicazsír, só és fűszerpaprika. Önök milyen más ételt tudnának készíteni ebből az alapanyaghalmazból?

Fontos szabály: csak egyetlen alapanyag változtatható meg, és nem fontos az összes alapanyagot felhasználni.

A legötletesebbnek talált ételt a következő felvételkor el fogom készíteni, és felkerül a blogomra.

Várom az e-maileket az info@budaypeter.hu címemre!

Legyünk együtt kreatívak!

Cukkinitócsni csirkével recept

„Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 tipp, hogyan használd fel a mandarin héját

A mandarin héjára nem sokan gondolunk úgy, mint újrahasznosítható alapanyag, pedig igazán sokszínű a felhasználása. Ha eddig nálad is a kukában landolt, akkor olvass tovább, és lesd meg, mi mindenre tudod használni a tél egyik kedvencének héját!