Nem lesz baj, ha ebbe harapsz!

Ahogy hűvösödik az idő, kétségtelenül több édességre vágyunk. Ugyanakkor a sok cukor nemcsak hogy nem egészséges, de a derekunk körvonalát sem kíméli.

Ezért is érdemes alacsony szénhidráttartalmú desszerteket készítenünk, amelyek tökéletesek a hétvégi ebéd után, de akkor is, ha csak rágcsálnánk valamit - és még bűntudatot sem kell éreznünk közben. Mivel a gyümölcsök nemcsak finomak, de egészségesek is, érdemes hát őket hívni segítségül, ha könnyű desszertre vágyunk.

Bár a sárgabarack szezonja elmúlt, mégis könnyen hozzájuthatunk ehhez az édes gyümölcshöz: aszalt formában bármelyik élelmiszer üzletben elérhető, és önmagában vagy sütemények alapanyagaként is tökéletes. Hogy elkerüljük a hízlaló piskótát és a vajas, kelt tésztákat, érdemes a rostokban gazdag zabhellyel dolgoznunk, amiből nemcsak hogy különleges és ropogós desszertet varázsolhatunk, de fogyókúrázók, diétázók és cukorbetegek is örömmel haraphatnak bele. Próbáld ki, mert semmilyen más desszerthez sem hasonlítható élményben lesz részed!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?