Sütőben sült cukkinis rágcsa recept

Sütőben sült cukkinis rágcsa
Sütőben sült cukkinis rágcsa
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha lehet, mindent sütőben sütök, ezek a kedves, ropogós cukkini karikák is így végezték. A bundázásuk pofon egyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát, nincs vele ragacsos munka. Minél tovább várakozhatnak, hűlhetnek sütés után, annál roppanósabbak lesznek.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Készíthetünk hozzá tejfölös vagy görög joghurtos mártogatóst, és ami a legjobb, csomagolhatjuk gyerekeknek uzsonnára a suliba!

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

cukkinis rágcsa, cukkinichips
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olívaolajjal (ha van olajsprénk, azzal dolgozzunk, az a leghatékonyabb).
  2. A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fél centis karikákba. A száraz zsemléből késes aprító segítségével készítsünk morzsát.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a sajttal, fokhagymával és a fűszerekkel. Egy másik tálba öntsük a tejet.
  4. Először tejbe forgassuk, majd a morzsába nyomkodjuk bele a cukkinikarikákat, és mehetnek a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha van olajsprénk, szórjuk meg a karikák tetejét egy kevés olajjal, ettől lesz szép aranybarna és ropogós!
  5. Süssük a cukkinit 10-15 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk pár percig, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Utána egyből kínálhatjuk vagy légmentesen záródó dobozba tehetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 210°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 89
össznézettség: 42 094
elküldve: 18
receptkönyvben: 754
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept
hirdetés

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2017-06-20 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.06.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta h, 2015-09-14 10:35

Szia, kívül kell csak ropogósnak lennie, belül puha marad. De, ha legközelebb még ropogósabbra szeretnéd, akkor vágd vékonyabb karikákra a cukkinit. Remélem, segítettem, üdv, Gréti

leeva
leeva cs, 2015-09-03 00:05

Ma megsütöttem, sajnos nekem nem lett ropogós, minél tovább állt, annál puhább lett. Az íze az jó volt.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta cs, 2015-09-03 09:26

Igen, attól függ, milyen vékonyra vágod a cukkinit. Most legutóbb én is vastagabbra hagytam és ilyenkor, ha áll, a belső nedvességtől megpuhul a bundája, de az íze az valóban mennyei marad, üdv, Gréti

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-08-29 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

179