Csiperkegombával az egészségért

Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)

A termesztett csiperkegomba gyulladás-csökkentő, vírusellenes, koleszterin-csökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns. Naponta 3 gombafej elfogyasztásával már nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében!

Mivel modern körülmények között termesztik a csiperkegombát, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető! Így az év minden napján ehetünk friss gombát akár önmagában, akár más ételekhez társítva. Rengeteg recept alapja és kiegészítője, minden alapanyaggal jól harmonizál és feldobja, különlegesebbé teszi a hagyományos ételeket is!

Ezeket olvastad már?

A Bio-Fungi Kft. egész októberben rózsaszín tálcákba csomagolja a gombát, reméljük már ti is vásároltatok belőle! Miért ez a különleges szín? Mert idén már harmadik alkalommal csatlakozott a cég a mellrák ellenes küzdelemhez, amelynek jelmondata “Go pink!” és emblémája a rózsaszín szalag. A magyar csiperkegomba termesztő cég így szeretné felhívni a figyelmet a szűrés és megelőzés fontosságára. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolhatók meg október végéig és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának!

Töltsd ki kérdőívünket és nyerj értékes nyereményeket, többek között egy szakácskönyvet telis tele gombás ételekkel, hogy még gyakrabban szerepeljen ételeidben ez a kiváló alapanyag!

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!