Csiperkegombával az egészségért

Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)

A termesztett csiperkegomba gyulladás-csökkentő, vírusellenes, koleszterin-csökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns. Naponta 3 gombafej elfogyasztásával már nagyon sokat tehetünk egészségünk érdekében!

Mivel modern körülmények között termesztik a csiperkegombát, ezért fogyasztása biztonságos és frissen is egész évben elérhető! Így az év minden napján ehetünk friss gombát akár önmagában, akár más ételekhez társítva. Rengeteg recept alapja és kiegészítője, minden alapanyaggal jól harmonizál és feldobja, különlegesebbé teszi a hagyományos ételeket is!

Ezeket olvastad már?

A Bio-Fungi Kft. egész októberben rózsaszín tálcákba csomagolja a gombát, reméljük már ti is vásároltatok belőle! Miért ez a különleges szín? Mert idén már harmadik alkalommal csatlakozott a cég a mellrák ellenes küzdelemhez, amelynek jelmondata “Go pink!” és emblémája a rózsaszín szalag. A magyar csiperkegomba termesztő cég így szeretné felhívni a figyelmet a szűrés és megelőzés fontosságára. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolhatók meg október végéig és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának!

Töltsd ki kérdőívünket és nyerj értékes nyereményeket, többek között egy szakácskönyvet telis tele gombás ételekkel, hogy még gyakrabban szerepeljen ételeidben ez a kiváló alapanyag!

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...