Csiperkegombával az egészségért

“Go pink!” jelmondattal indul világszerte októberben a mellrák elleni küzdelemre, a szűrés és megelőzés fontosságára felhívó kampány, melynek jele egy rózsaszín szalag. (x)

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva októberben a magyar csiperkegomba-termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. ennek megfelelően rózsaszín tálcákba csomagolja termékeit. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolható meg, és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának.

Hogyan függ össze a csiperkegomba-fogyasztás a mellrák megelőzésével?

A szervezet túlzott ösztrogénhormon-termelése növeli a mellrák kockázatát, azonban a csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogéntermelésért felelős enzim aktivitását. Így a csiperke rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében.

Ezeket olvastad már?

Számos kutatási eredmény utal arra, hogy a mellrákmegelőző hatás mellett a csiperkegomba gyulladáscsökkentő, vírusellenes, koleszterincsökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns.

A csiperkegomba karakteres ízű és illatú élelmiszer, gasztronómiai felhasználása határtalan. Ne hámozzuk, mert így értékes tápanyagokat veszítünk! Csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos, és frissen is egész évben elérhető! (x)

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek