Csiperkegombával az egészségért

“Go pink!” jelmondattal indul világszerte októberben a mellrák elleni küzdelemre, a szűrés és megelőzés fontosságára felhívó kampány, melynek jele egy rózsaszín szalag. (x)

A nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva októberben a magyar csiperkegomba-termesztő cég, a Bio-Fungi Kft. ennek megfelelően rózsaszín tálcákba csomagolja termékeit. A különleges csomagolású csiperkegomba a TESCO és az ALDI áruházakban vásárolható meg, és minden megvásárolt tálca 10 Ft támogatást jelent a Magyar Rákellenes Ligának.

Hogyan függ össze a csiperkegomba-fogyasztás a mellrák megelőzésével?

A szervezet túlzott ösztrogénhormon-termelése növeli a mellrák kockázatát, azonban a csiperkegomba olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogéntermelésért felelős enzim aktivitását. Így a csiperke rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében.

Ezeket olvastad már?

Számos kutatási eredmény utal arra, hogy a mellrákmegelőző hatás mellett a csiperkegomba gyulladáscsökkentő, vírusellenes, koleszterincsökkentő, immunrendszer-erősítő hatású, vérnyomás- és a vércukorszint-szabályzó, alacsony kalóriatartalmú, zsír- és koleszterinmentes, magas víz- és rosttartalmú. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B, C) gazdag, erős antioxidáns.

A csiperkegomba karakteres ízű és illatú élelmiszer, gasztronómiai felhasználása határtalan. Ne hámozzuk, mert így értékes tápanyagokat veszítünk! Csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos, és frissen is egész évben elérhető! (x)

Bővebb információ a BioFungi kampányáról itt!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Én az Aldiban vettem, jó áron van. Amúgy is ott vásárolunk, szerintem a legolcsóbb és jó min?ség: http://glurl.co/ALDI

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.