Csináld magad! Valentin-napi rózsa

Valentin-nap kapcsán utoljára a szerelemalmát mutattuk be nektek. Most, a még édesebb percek reményében, újabb ötleteket adunk az év legrózsaszínűbb napjára!

A Valentin-nap továbbra is a megosztó ünnepek közé tartozik. Van, aki rajong érte, van, aki kifejezetten ellenzi. Sokak szerint ez is csak egy amerikai jövevény, amit arra találtak ki, hogy még több pénzt költsünk felesleges bóvlikra. Nos, nekik üzenjük: erre is van megoldás!

Csináld magad!

Nincs az a megrögzött ellenpárti, aki ne lágyulna el, és ne változtatná meg a véleményét, ha őt magát lepik meg egy saját készítésű ajándékkal. Ezek a kis figyelmességek a törődést és a szeretetet jelentik. Nem kis időt szánunk arra, hogy elkészítsük őket és általuk eljusson az üzenet: fontos vagy nekem. Ezért, ha titkon van kedvünk valentinozni, akkor lepjük meg estére a párunkat egy saját kezűleg készített, egyszerű kis finomsággal. Garantáljuk, hogy nem lesz ellene kifogása! Mivel a rózsa ilyenkor szinte kötelező, készítsünk ehető virágot a Kedvesnek.

Aki pedig még több segítséget szeretne a Valentin-naphoz, annak most megmutatjuk, hogyan lepje meg a párját saját készítésű marcipánrózsával – bizonyítva, hogy igenis, van rózsa tövis nélkül!

Marcipánrózsa recept

Hozzávalólók 8 rózsához

 • 10 dkg mandula
 • 10 dkg porcukor
 • 7 cl víz
 • 1 cl málnaszörp vagy Martini Rosso

Elkészítés lépésről-lépésre

 1. A mandulát pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, aztán "kitoljuk" a héjából.
 2. Megszárítjuk, majd ledaráljuk.
 3. A vizet összekeverjük a Martinivel, vagy málnaszörppel.
 4. A mandulaörleményt összeszitáljuk a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyadékot, közben kézzel összedolgozzuk. Ha túl folyós lenne, arányosan teszünk bele a cukorból és a mandulából.
 5. Pár órára, akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva.
 6. A munkafelületre folpackot teszünk, rátesszük a marcipántömbünket, betakarjuk folpackkal, és sodrófábal szép vékonyra nyújtjuk.
 7. Pici pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki a masszából.
 8. A nyesedékből centis kis hengereket formázunk, és körétesszük a "szirmokat" úgy, hogy fedjék egymást.
 9. Végül kicsit eligazítjuk a szirmokat, a tönk felesleges résztét pedig levágjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.