Családi gazdálkodás világfórum és kiállítás Budapesten

A két napig tartó nemzetközi kiállításon külföldi és magyar kiállítók mezőgazdasági kincseikkel, kézműves élelmiszerekkel és bemutatókkal várják a látogatókat. (x)

A Vidékfejlesztési Minisztérium március elején egy különleges kiállítással várja a felfedezni, ismerkedni vágyókat. A „Világ Mustra” nemzetközi expóra olyan gazdák érkeznek a világ minden tájáról, akik a családjukkal összefogva állítanak elő hagyományos termékeket, szem előtt tartva a fenntarthatóságot, illetve a természeti erőforrások és környezetük védelmét. Kenya és Brazília gazdálkodói mellett természetesen a magyar gazdák sem hiányozhatnak, akik kézműves élelmiszerekkel és termékekkel várják a látogatókat.

A kiállításra látogatóknak nem csak ízletes élményben lesz részük, de a szervezők segítségével felismerhetik, hogy az ilyen típusú gazdálkodás fenntartható, munkát ad a helyi közösségeknek, és segít leküzdeni az élelmiszerhiányt. A „Világ Mustra” ugyanis az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által kezdeményezett, a Családi Gazdálkodások Nemzetközi Éve eseménysorozatának a része. A kiállítás mellett egy nemzetközi konferencia is zajlik majd a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a világ számos országának miniszterei, tudósai és civil szervezetei vitatják meg a fenntartható családi gazdálkodás aktuális kérdéseit.

Légy része egy nemzetközi összefogásnak! A kiállítást március 5-én és 6-án a Budapest Kongresszusi Központban és az előtte lévő sétányon találod. A belépés ingyenes! (x)

További információért a kiállításról kattints ide

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.