Budapest Bagel az Atelierben

Pár nap alatt elterjedt a hír, hogy a Közhelyből lett Atelier falai közé beköltözött a Budapest Bagel, ahol igazi, New York-i stílusú bagelek között válogathatunk.

Budapest már évek óta keresi a választ arra, hogy hol lehet igazán jó bagelt enni a fővárosban. Időről időre felmerültek nevek, akik kisebb vagy nagyobb sikerrel igyekeztek betölteni az űrt a bagelfanok szívében, de általában vagy hamar véget ért a sikertörténet, vagy csak városi legendának bizonyult az egész. Természetesen akadnak ma is pékségek, kávézóláncok ahol bagelhez juthatunk, de igazán jó, bevált, folyamatos minőséget biztosító helyből csak néhány akad a városban, és ezek egyikének sem fő profilja ez a világméretű népszerűségnek örvendő péksütemény.

Az egész egy szóbeszéddel kezdődött, majd egy olyan imázs-videóval, amitől az embernek összefut a nyál a szájában és már húzza is a cipőjét, miközben fejben az útvonalat tervezi. A Budapest Bageles srácok csendben költöztek be a Kecskeméti utcai Atelier falai közé, de azért hagytak néhány „morzsát”, hogy könnyű legyen megtalálni őket.

A bátrabbaknak még fenntartanak a teraszon néhány asztalt, így ha valakit nem rettent a kissé hűvös időjárás, az még kiélvezheti az utolsó napsütéses őszi napokat és az utca életét figyelve fogyaszthatja el a bagelét. Mi inkább a benti asztalokra szavazunk, társaságul pedig egy rendkívül szimpatikus kutyust kapunk, aki a mellettünk lévő bőrkanapén szunyókált. Sajnos sikerült olyan hamar ellátogatnunk hozzájuk, hogy étel- és itallappal még nem tudnak szolgálni, de igyekeznek szóban pótolni ezt a hiányosságot. Egyébként a menüt végigböngészhetjük a falakon található táblák segítségével is, így aki jobban szereti olvasni a kínálatot, annak addig ezzel a megoldással kell beérnie.

A választásunk egy spenótos, buggyantott tojásos, illetve egy lazacos összeállításra esett. A várakozás kellemesen telik, az Atelier tökéletes reggeliző helyszín, barátságos hangulatú, a barna bőrkanapék hívogatóak, és ha nem siettetnének a napi teendők, akkor akár egy délutánt is szívesen eltöltenénk bennük. Mire azonban eljutnánk addig, hogy szervezni kezdjük a szabad délutánt, meg is érkeznek a szendvicsek. Azt első látásra megállapíthatjuk, hogy a feltétek mennyiségének tekintetében nem lehet okunk panaszra, az első falat után pedig már tudjuk, hogy külön élvezet lesz kézzel-lábbal elfogyasztani a reggelinket.

Az először főzött, majd sütött bagelek megfelelnek a követelményeknek, frissek, kellően ropogósak, és bőven van bennük 'anyag'. A lazac friss, az alatta található krémsajt pedig lágy és tökéletes párost alkot a hallal, a rukkolával és a kapribogyóval.. Erre mondjuk azt, hogy egyszerű, de nagyszerű, nem is kell ennél több. A spenót egy hangyányit jellegtelen volt, a buggyantott tojás viszont tökéletes. Arról már nem is beszélve, hogy a ráreszelt sajt valódi parmezán volt, amiért külön plusz pont jár. A kiszökött daraboknak sem kegyelmezünk, végül a bagelekből csak pár morzsányi emlék marad.

Nos, minket meggyőztek, a budapesti bagelben van jövő! Irány a Kecskeméti utca!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?