Bátor Tábor: gyógyító élmények

A betegség elfogadása, leküzdése könnyebben megy, ha van egy vidám, szerető közeg, ahol elfeledtetik a nehézségeket, a betegből újra gyermek lehet. Ez a Bátor Tábor! (x)

Bátor Tábor

A Bátor Tábor Alapítvány teljesen ingyenes turnusaiban daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek részesül gyógyító, megerősítő élményekben. A táborozók állandó orvosi felügyelet mellett lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magas-kötélpályát, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést. Rengeteg öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. A tábor élményterápiás módszerei kimutathatóan javítják a gyerekek közérzetét, egészségi állapotát, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. 2001 óta már több mint 4675 súlyos beteg gyerek és családjuk tapasztalhatta mindezt a Bátor Táborban.

A Bátor Tábor Alapítvány az idén már 850 daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermeket és családjukat segíti a gyógyulásban ingyenes élményterápiás programokkal. Az alapítvány táborhelye Hatvan mellett található és kora tavasztól késő őszig folyamatosan működik.

Bátor tál

Egyikünk számára sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, és különösen fontos, hogy a gyermekeinknek egészséges és laktató ételeket készítsünk. A Bátor Tábor Alapítvány ezért egy szakácskönyvvel kedveskedett a táborozó gyermekek, szüleik, nagyszüleik, az önkéntesek számára, de bizonyára azok is örömmel veszik majd kézbe a Bátor tál második kiadását, akik csak egészségesebb fogásokra vágynak. A szuper receptkönyvből nemcsak azt tudhatod meg, hogy milyen az étel a Bátor Táborban, hanem azt is, hogy milyen az élet!

A Bátor tálban lévő nagyszerű recepteket Mautner Zsófiának, Segal Viktornak, Ugrai-Nagy Tündének és Dr. Békési Andreának köszönhetjük! (x)

A Bátor tál szakácskönyvet itt rendelheted meg >>

Tudj meg többet a Bátor Táborról! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!