Anyák napi ajándék - újragondolva

Ha anyák napján látogatóba megyünk, illik valamit vinni édesanyánknak. Legyen az egy szál virág, bonbon, vagy akár egy kissé félresikerült, aprócska különlegesség.

Sós-fahéjascukros magvak recept

Nem szoktam túlzásba vinni az anyák napi ajándékozást. Főként, mert az alkalom nem is erről szól. Elég, ha édesanyánk tudja, hogy gondolunk rá, hogy hálásak vagyunk neki, és még sorolhatnám, de nem teszem, mert nem akarok hosszas és csöpögős ódákat zengeni a témáról. De…

Az tény, hogy ha anyák napján látogatóba megyünk szülőanyánkhoz, illik valamivel megajándékozni, legyen az egy szál virág, bonbon vagy sütemény. A napokban összeállítottunk egy top 10-es listát arról, hogy milyen gasztroajándékokkal tudjátok meglepni Őt. Most pedig mutatom, hogy én mit készítettem az anyukámnak, aki remélem, most kivételesen nem fogja elolvasni a cikkemet - főleg mivel kisebb bakik után sikerült csak elkészítenem – , de a lényeg, hogy szuper finom lett.

Fahéjas cukros magok

Némi bevásárlás után azonnal nekiláttam a kigondolt finomságnak: kesudió, mogyoró, és mandula volt az alap, ezeket egy cukros-fahéjas-sós masszába forgattam, majd sütőben megsütöttem. Egyszerűen hangzik, igaz? Hát, sajnos ezt így nem mondanám…Talán nem a megfelelő receptet választottam hozzá, hiszen azt írták, 300 fokon 45 percig süssem az apróságokat, majd 10-15 percenként keverjem illetve rázogassam össze.

Őszinte leszek, a 250 fokos sütőben már kb.10 perc után elkezdtek odakozmálni a magok, így kénytelen voltam újabb adagot betenni a sütőbe, miközben percenként rohantam oda, hogy belessek az ajtaján. Végül csodaszépek lettek, de dühömben mégis böngészni kezdtem az újabb recepteket - kiderült, hogy sokkal de sokkal egyszerűbben is elkészíthettem volna, ha az egész procedúrát serpenyőben végzem. Végeredmény szempontjából persze teljesen mindegy volt, de a bosszúságot megspóroltam volna.

Sós-fahéjascukros magvak recept

Ha Ti viszont szívesebben készítenétek serpenyőben, akkor a tojásfehérjehab helyett tegyetek a mázba két kanál sűrített tejet, várjátok meg, míg kissé megbarnul a fahéjas-cukros máz az edényben, majd mehetnek is bele a csonthéjasok.

Miután kihűltek a ropogtatnivalók, tegyétek őket egy helyes csatos üvegbe, kössétek át szalaggal, tegyetek rá egy üdvözlőkártyát, és máris van egy kedves, könnyen szállítható, hihetetlenül finom ajándékotok édesanyátok számára!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!