9 okos trükk és praktika spárgához

Előétel, leves, köret, bármit is készítsünk spárgából, biztosan finom lesz! De hogyan tartsuk meg a legtöbb értékes rostanyagot benne és hogyan tároljuk? Most eláruljuk!

A spárga nagyüzemi termesztése 1920-tól indult el hazánkban, mára több mint 3000 tonnát szüretelnek évente belőle. Színesek és szépek: halványító, vagyis fehér -, lila és zöld árnyalatban pompáznak. Zsenge, megvastagodott hajtásai a legfinomabbak, de száruk is értékes növényi rostokat tartalmaz. A fehér fajta inkább krémlevesbe és pároltan hollandi mártással leöntve a legfinomabb. Gyakorta fás, ezért szárát érdemes megpucolni. A vékony zöld- és lila-féléket nem érdemes turmixolni, pár perc blansírozás után fogyaszthatóak. Három-négy szálanként baconbe tekerhetjük, piríthatjuk, tempurába mártva süthetjük, grillezhetjük és szeletelve rizottóba, tésztába, salátába keverhetjük őket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?