9 okos trükk és praktika spárgához

Előétel, leves, köret, bármit is készítsünk spárgából, biztosan finom lesz! De hogyan tartsuk meg a legtöbb értékes rostanyagot benne és hogyan tároljuk? Most eláruljuk!

A spárga nagyüzemi termesztése 1920-tól indult el hazánkban, mára több mint 3000 tonnát szüretelnek évente belőle. Színesek és szépek: halványító, vagyis fehér -, lila és zöld árnyalatban pompáznak. Zsenge, megvastagodott hajtásai a legfinomabbak, de száruk is értékes növényi rostokat tartalmaz. A fehér fajta inkább krémlevesbe és pároltan hollandi mártással leöntve a legfinomabb. Gyakorta fás, ezért szárát érdemes megpucolni. A vékony zöld- és lila-féléket nem érdemes turmixolni, pár perc blansírozás után fogyaszthatóak. Három-négy szálanként baconbe tekerhetjük, piríthatjuk, tempurába mártva süthetjük, grillezhetjük és szeletelve rizottóba, tésztába, salátába keverhetjük őket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek