Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
Legelső mozdulatként vágjuk apróbb darabokba a csirkehúst. Általában egy gyerkőc sem szereti kétszer ugyanazt látni a tányérján, úgyhogy érdemes teljesen más külsőt kölcsönöznünk neki.
A legegyszerűbb sima zöld salátába tenni a csirkecsíkokat. Ha több időnk akad, készíthetünk cézársalátát, vagy ha maradt egy kis sült tepsis krumplink, akkor azzal összemelegítve, kevés paradicsommal, paprikával és más friss zöldséggel kiegészítve meleg salátaként is tálalhatjuk.
Ha lapul a hűtőnkben egy kevéske csirke vagy zöldségalaplé, akkor kókusztejjel, citromfűvel forraljuk be. Bármilyen vékony csíkokra vágott, kevés chilis olajon hirtelen átpirított zöldséggel, kínai kellel, kisebb darabokba szelt brokkolival gazdagíthatjuk. A végén pedig szórjuk bele a feldarabolt husit, és melegítsük át vele. Amennyiben kevesebb lével készítjük vagy jól besűrítjük azt, akkor főzhetünk mellé rizstésztát vagy üvegtésztát, és kínálhatjuk azzal.
3. Curry
Hasonlóan az előző elgondoláshoz, alapléből, fűszerből és currypasztából készíthetünk curryt. Ebben is megfér bármilyen frissen párolt vagy sütött zöldség, és mellette az összevágott csirkehús. Ehhez illatozó jázminrizs dukál!
Paellát, jambalayát, de akár csirkés rizottót is összedobhatunk a megmaradt csirkehúsból attól függően, hogy családunk mennyire nyitott más nemzetek fűszeres egytálételeire. Bevállalják a spanyolok vagy a kreolok barnarizses, sokféle húsos, sőt, tengeri herkentyűs kajáit, vagy inkább maradnak a hozzánk sokkal közelebb álló – és valljuk be, jobban preferált – olasz konyhánál?
5. Szendvics
Két kenyér közé téve házi majonézzel, salátával iskolába is vihetik a kölykök. Sült zsírral vagy vajjal és fűszerekkel húspástétomot is készítünk a csirkéből. Frissen vágott retekkel, paprikával és pirítóssal nagyszerű vacsora lesz belőle. Mindenképpen turbózzuk fel, nehogy száraz maradjon a hús!
Salátával, zöldségekkel tortillába tekerhetjük vagy grahambúzából készült toastkenyérben is megsüthetjük a maradék husinkat. Olaszos ihletésű estén tegyünk bele mozzarellát, bazsalikomlevelet és paradicsomkarikát, franciás kedvünkben brie- vagy camambert-sajtot és rozmaringont. Spanyol serrano sonkával, illetve angol cheddarral is nagyszerű. Kíséretként készítsünk friss zöldsalátát!
7. Kuszkuszos, bulguros egytál
A bulgur főzése tovább tart, a kuszkusz pár perc alatt elkészül. Tépdeljük bele a csirkét, vágjunk hozzá friss uborkát, paradicsomot, spenótot. Keverjük össze, és kész a gyors vacsoránk. Választhatunk hajdinát vagy árpagyöngyöt is erre a célra, ezekből használjunk kevesebbet, és adjunk melléjük több zöldséget.
A maradék csirkét zsírján kevés tejszínnel vagy egy pár kanál tejföllel beforraljuk, ízlés szerint fűszerezzük. Spagettivel, pennével tálaljuk. Lasagnet is készíthetünk a szósszal, mozzarellával, parmezánnal és egy kevés besamellel a tetején.
Te mit készítesz maradék sült húsból? Írd meg!
Jövő héten szüreti ételeket hozok, addig gyűjtögessük együtt a maradékmentő ötleteket!Gréti
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...