Kreol jambalaya recept

Kreol jambalaya
Kreol jambalaya
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki szerettem volna próbálni a spanyol paella kreol vagy cajun párját, a jambalayát. Ezt andouille kolbásszal készítik.

Andouille: eredetileg egy francia füstölt sertéskolbász, melyet fokhagymával és fehérborral készítenek. Amerikában leginkább a cajun és a kreol konyhában, Luisianában, a Mississippi folyó partjánál használatos.

hozzávalók / 5 adag

jambalaya

kreol fűszerkeverék

ajánlat

Nagyszerű egytálétel! Mindenkinek ajánlom. Ha valaki nem szereti a tengeri herkentyűket, akkor hagyja ki a garnélát.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses egytálétel, rizses hús, kreol húsos rizs
Szólj hozzá!

elkészítés

kreol fűszerkeverék

  1. Ha nincs otthon kreol vagy cajun fűszerkeverékünk, akkor keverünk egy adagot a megadott alapanyagokból.

jambalaya

  1. A garnélát tisztítsuk meg, és egy tálban vízzel felöntve tegyük félre.
  2. Karikázzuk fel a kolbászt, tisztítsuk, aprítsuk a hagymákat. A csirkemellet mossuk meg, és kockázzuk fel, a zellerszárat tisztítás után vágjuk nagyobb darabokba, a szárított paradicsomot kisebb részekre.
  3. Egy nagy serpenyőben (paella készítő, nehéz vasedény a legjobb) pirítsuk meg a kolbászkarikákat mindkét oldalukon, majd szedjük ki egy tálra.
  4. A kolbász zsírján pirítsuk aranybarnára a csirkemell kockákat, fűszerezzük sóval, borssal, és szedjük ki az edényből a kolbász mellé.
  5. Ekkor öntsünk pár csepp olívaolajat a serpenyőbe, és jöhetnek a vöröshagyma és a salottahagyma kockák. Pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár perc után húzzuk félre az edényt. Most hozzáadhatjuk a fűszereket, és öntsük fel csirke alaplével az egészet. Mehet vissza a tűzre.
  6. Alacsonyabb lángon forraljuk be az alapot, öntsük bele a barnarizst, és főzzük puhára. Közben ügyeljünk rá, nehogy elfőjön teljesen a leve, mindig pótoljuk.
  7. Ha már majdnem közepesen puha a rizs, szórjuk a tetejére a zellerszárat és a kolbászkarikákat.
  8. A főzés vége közeledtével kanalazzuk a rizsre a csirkemellet, majd pár perc múlva helyezzük rá a garnélát, és fedő alatt pároljuk puhára. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 335
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
263 recept
hirdetés

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon k, 2014-10-21 01:38

A cajun konyha paprika es kakukkfu (thyme) kombot hasznal, nem rozmaringot. Szerintem eliras a rozmaring. A tobbi ok.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta h, 2014-10-27 15:27

Igen, ahány ház, annyi szokás. Valóban a cajun konyha fő kobója a paprika és a kakukkfű. Üdv, Gréti

673