8 mennyeien gyümölcsös lekvár és dzsem, amit nem szabad kihagynod idén nyáron!

Tavasszal és nyáron imádunk a friss gyümölcsökben élvezkedni, az utánozhatatlan ízekből azonban télire is raktározhatunk: például lekvár és dzsem formájában. (x)

1. Eper-Grapefruit Dzsem

Különleges ízkombináció süteménybe, palacsintára vagy akár csak egy joghurt tetejére. Frissítő édesség a legmelegebb napokra!

Recept itt!

2. Kajszidzsem tisztán és kreatívan

Ezt a finom dzsemet akár lekvár formájában is elkészíthetjük, csupán egy apró módosításra lesz szükségünk a főzés előtt!
Recept itt!

3. Málna-őszibarack dzsem

Gondoltál már valaha arra, milyen jó párosítást alkothat együtt a málna és az őszibarack? Ha ezt a dzsemet egyszer megkóstolod, nem tudsz majd betelni vele!
Recept itt!

4. Ribizlis szilvalekvár

Bár a finom, lédús szilvára még várni kell egy kicsit, ezt a receptet érdemes eltennünk egy biztos helyre, hiszen a nyár folyamán imádni fogjuk ezt a lekvárt.
Recept itt!

5. Fűszeres-vörösboros meggylekvár

A meggylekvár lehet az egyik legfinomabb nyári különlegesség, amit süteményeinkbe tehetünk. Bolondítsuk meg egy kis borral, és a végeredmény őrjítően jó lesz!
Recept itt!

6. Bogyós gyümölcslekvár

Málna, áfonya, szeder, ribizli és eper. Egy ízletes bogyós lekvárhoz éppen ezekre lesz szükséged!
Recept itt!

7. Áfonya-narancs dzsem

Mielőtt bárki félreértené, senkinek sem kell friss narancs után kutatnia a nyár közepén, egy kicsit nagyobb pohár narancslével éppen ugyanolyan finom végeredményt kapunk.
Recept itt!

8. Banános málnalekvár

Málna és banán keveréke egy kis rummal fűszerezve. Jól hangzik? Garantáljuk, hogy isteni finom!
Recept itt!

TOVÁBBI NYÁRI RECEPTEKET ITT TALÁLSZ!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek