Tavasszal és nyáron imádunk a friss gyümölcsökben élvezkedni, az utánozhatatlan ízekből azonban télire is raktározhatunk: például lekvár és dzsem formájában. (x)
Gondoltál már valaha arra, milyen jó párosítást alkothat együtt a málna és az őszibarack? Ha ezt a dzsemet egyszer megkóstolod, nem tudsz majd betelni vele!
Bár a finom, lédús szilvára még várni kell egy kicsit, ezt a receptet érdemes eltennünk egy biztos helyre, hiszen a nyár folyamán imádni fogjuk ezt a lekvárt.
A meggylekvár lehet az egyik legfinomabb nyári különlegesség, amit süteményeinkbe tehetünk. Bolondítsuk meg egy kis borral, és a végeredmény őrjítően jó lesz!
Mielőtt bárki félreértené, senkinek sem kell friss narancs után kutatnia a nyár közepén, egy kicsit nagyobb pohár narancslével éppen ugyanolyan finom végeredményt kapunk.
Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.
Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.