7 tuti tipp tejtermékekhez

Szinte mindenki kiöntené az odakozmált tejet, igaz? Ne tegyétek! Van egy ízjavító módszerünk hozzá - ezt és más tejtermékekkel kapcsolatos trükköket mutatunk Nektek!

Tartós tej házilag

Ha a friss tejet literenként egy kanál cukorral felforralod, sokáig eltarthatod a hűtőben.

Cuki ötlet

Ha a kemény sajtokat nejlonzacskóban, pár kockacukorral együtt tárolod, megakadályozhatod a penész kialakulását.

Tökéletes pirulás

Ha a sütőben készült ételre reszelt sajtot teszel, a tetejét szórd meg egy kis zsemlemorzsával – így nem fog odaégni, és egyenletesen pirul meg.

Sebességkorlátozás

A tejszín felverését mindig alacsonyabb fokozaton kezdd, és csak a végén kapcsolj a maximális sebességre, hogy kevesebb buborék képződjön, és szilárdabb habot kapj.

Nem fogsz leégni

Ha a tejet a tűzhelyen felejtetted és odakozmált, csak főzd fel újra egy kis szódabikarbónával, és máris megszabadultál a kellemetlen mellékíztől.

Kleopátra-fürdő otthon

Csodás, nyugtató hatású hidratáló fürdőt készíthetsz, ha egy liter felmelegített tejet pár kanál mézzel elkeverve a fürdővizedhez öntesz.

Sajtsütés mesterfokon

A sajt a melegítés hatására könnyen odaéghet – ezt megakadályozhatod, ha megolvasztáskor egy kis tejet vagy tejszínt öntesz alá.

Ha kedvet kaptál az egészséges és finom tejtermékekhez, a vásárláshoz is van egy biztos tippünk: válaszd mindig a kiváló hazai minőséget! A Coop üzletekben otthonos környezetben, mindig garantált minőségű magyar termékek közül válogathatsz. Így velünk együtt Te is sokat tehetsz közös értékeinkért – ráadásul a Coop Hazai Hetek alkalmából most még kedvezőbb áron juthatsz hozzá kedvenc ízeidhez!

Keresd a Coop akciós termékeit itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek