Hagyjuk a leveseket, külön elő- és főételeket, az elkövetkező hét napban minden ebéd alkalmával szaftos egytálételekkel lakhatunk majd jól. Ez pedig több szempontból is előnyünkre válik: nem kell több edényt bekoszolnunk, nem kell kísérőfogásokról gondoskodnunk, elég, ha összedobunk egy igazán ütős, szaftos egytálételt. Az alábbi gyors és laktató receptek adhatnak némi ihletet.
Nézd meg galériánkban a hétre szánt szaftos egytálételeket, a receptekért kattints a képre!
Szaftos egytálételek boldogítanak a héten
HÉTFŐ: Klasszikus angol toad in the hole
Kezdjük a hetet ezzel a különleges, mégis pofonegyszerű étellel: a britek tésztás-kolbászos fogása (magyarra fordítva varangy a lyukban...de vajon miért?) nekünk, magyaroknak is kedvünkre válhat, főleg, ha akad otthon egy-két szál sütnivaló házikolbász.
KEDD: Mujadara, a lencsés-rizses egytálétel karamellizált hagymával
Miután jól behúsoztunk, tartsunk kedden egy vegetáriánus napot: lakjunk jól lencsével és rizzsel. Nem lehetetlen küldetés ez, ugyanis szerencsére a levantei régió szolgáltat hozzá egy csodás receptet. Ne spóroljunk a fűszerekkel, ahogy a karamellizált hagymával sem: ezektől lesz igazán különleges a recept.
SZERDA: Egészben sült, fűszeres karfiol
Mi sem lehetne annál egyszerűbb, mint bedobni egy egész karfiolt a sütőbe, és megvárni, hogy teljesen puhára süljön? A szerdai ebédfőzésünk nagyjából ennyiből áll majd, esetleg, ha nagyon unatkoznánk a sütés ideje alatt, a bolti helyett elkészíthetjük saját hummuszunkat.
CSÜTÖRTÖK: Rakott krumpli rácosan
Na jó, jöjjön végre valami magyaros, a sok nemzetközi kaland után készítsünk egy kiadós rakott krumplit. Az extra szaftosság érdekében azonban válasszuk a klasszikus verzió helyett a rácosat – pakoljuk meg a rétegek közét paradicsommal, paprikával.
PÉNTEK: Noky&cheese
A hét vége felé elég rendesen felcsavarjuk a komfortmérőt: ennek fényében készülhet sajtszószban úszó, sütőben besütött nokedli is. Az amerikai sajtos makaróni és a magyar házi tészta fúziója ez, és mindenképpen megér egy kóstolást.
SZOMBAT: Prézlis karfiol egyszerűen
Ha még nem untunk rá nagyon a karfiolra, vagy duplán bevásároltunk belőle, készíthetünk a hétvége első napjára a rózsákból egy nagy tepsi tejfölös-prézlis rakottast. Húsmentesen is laktató, újramelegítve is finom: ezzel a recepttel tényleg csak nyerni lehet.
VASÁRNAP: Cukkinimuszaka
Aki ismeri a klasszikus, görög muszakát, tudhatja, hogy a rakott egytálételek egyik legszaftosabbika. Attól pedig, hogy a padlizsánt cukkinire cseréljük, e tulajdonsága egy cseppet sem változik – sőt, az elkészítés is egy fokkal könnyebbé válik, tekintve, hogy a cukkini gyorsabban puhul. Kész főnyeremény, mi?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További ízes-színes konyhai ötletek, receptek várnak itt: