7-féle saját márkás, magyaros vajkrémet teszteltünk - te melyiket szoktad a kenyeredre kenni?

7 saját márkás, magyaros vajkrémnek estünk neki kenőkéssel, hogy megtudjuk, melyiket érdemes a kosaradba tenned az áruházak polcairól. 

Magyaros vajkrém és magyaros vajkrém között is rengeteg különbség van, bár ezt csak akkor veszi igazán észre az ember, ha egymás után hét különböző terméket végigkóstol.

Mi a vajkrém?

A vajkrém (natúr) homogénezett, majd tejsavbaktérium-színtenyészettel megsavanyított tejszínből, vajból, tejporból vagy tejszínkészítményekből, állományjavító és állománymódosító anyagok, étkezési só, hozzáadásával előállított vajkészítmény, amelynek az utóhőkezelése megengedett. (Magyar Élelmiszerkönyv)

Szerkesztőségünk egyik tagja körbejárta a város kisebb és nagyobb szupermarketeit, hogy mindenhonnan egy, vagy több saját márkás terméket hozzon el tesztelésre. A magyaros vajkrém nevét a fűszerkeverék összetevői miatt kapta. Pirospaprika, fokhagyma, vöröshagyma, néha paradicsom és pritaminpaprika is alkotórésze a vajkrémnek.

Vaktesztünk során hat ember kóstolta végig hat áruházlánc magyaros vajkrémjét, állag, illat és természetesen íz alapján véleményezték az élelmiszereket.

A már korábban megszokott módon most is szubjektív véleményünket osztjuk meg veletek, a helyezéseket a cikk végén láthatjátok.

Nézzük a vajkrémeket a kóstolás sorrendjében!

SPAR MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény: A jó illattal, kellemes narancsszínnel rendelkező vajkrém elsőként kipróbálva nagyon kellemes élményt nyújtott kóstolóinknak, a finom borsos és paprikás íz egy kicsit elnyomta a vajas ízt, mégis talán éppen ez az oka annak, hogy mindannyian egy ízletes krémként nyilatkoztak a Spar termékéről.

Ár:379 Ft/250 g

SPAR S-BUDGET MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény: A Spar S- Budget terméke sajnos nem lett mindenki kedvence, itt egy sokkal nyúlósabb, vizesebb és darabosabb krémmel találkoztunk amely egyszerre volt savanykás és közben mégis íztelen.

Ár:289 Ft/250 g

TESCO MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény:A Tesco magyaros vajkrémje első látásra nagyon megosztó volt, a társaság fele szép narancssárgának ítélte meg a vajkrém küllemét, míg mások a színtől eltekintve a illatát véleményezték kritikusan. A tesztelők nagy részének az volt a véleménye, hogy a krém ecetes, savanykás illatával és ízével nem tükrözi igazán a magyaros vajkrémek ízvilágát.

Ár:317 Ft/250 g

SISSY MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény: Gusztusos, krémes de nem nyúlós, jó állagú és nagyon kellemes ízű vajkrémet kaptunk a Penny-től. Színre és illatra is kellemes terméket kóstoltunk, amelyből a teszt után többen repetáztak is.

Ár:299 Ft/250 g

AUCHAN MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény: Szép fűszeres kinézet és masszív állag. A krémben szépen feltűntek az apró piros paprika darabok, az Auchan saját márkás terméke azonban a kelleténél egy kicsit zsírosabb volt, valamint többek szerint nem volt elég fűszeres.

Ár:299 Ft/250 g

PILOS MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény:A szép pirosas kinézet és a kellemesen krémes, már majdnem sajtkrémes állagú Lidl-termék igazi magyaros ízvilággal rendelkezett. Volt, aki szerint a vajkrém íze egy picit a kőrözöttére emlékeztetett.

Ár:299 Ft/250 g

MILFINA MAGYAROS VAJKRÉM

Vélemény: Az Aldi terméke első látásra egy kicsit keménynek és kenhetetlennek tűnt, a kóstolás során viszont mindenkit meggyőzött a kellemesen fűszerezett, kicsit édeskés ízvilágával.

Ár:299 Ft/250 g

NÉZZÜK A VÉGEREDMÉNYT!

NÉVÁR/GRAMMÁR/KG
1.PENNY - SissyMagyaros Vajkrém299Ft /250g1196 Ft
1.LIDL - PilosMagyaros Vajkrém299Ft /250g1196 Ft
2.ALDI - MilfinaMagyaros Vajkrém299Ft /250g1196 Ft
3.SPAR Magyaros Vajkrém379Ft /250g1516 Ft
4.SPAR - S-BUDGETMagyaros Vajkrém289Ft /250g1156 Ft
5.AUCHAN Magyaros Vajkrém299Ft /250g1196 Ft
6.TESCO Magyaros Vajkrém317Ft /250g1585 Ft

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek