Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

14 fotó, amitől újra elhisszük, hogy meggyógyulhat a Föld

A világon már több olyan vendéglátóhely és szálloda van, amely egyre inkább odafigyel a környezetvédelemre. Hogy hogyan? Igencsak sajátos módon, de mi imádjuk mindet!

Legyen szó kávézóról, étteremről vagy szállodáról, a különböző típusú vendéglátóhelyek szinte kivétel nélkül rengeteg szemetet termelnek. Papírpoharak, szalvéták, csomagolások, keverőpálcák és szívószálak, az egyszer használatos eszközök sora szinte végtelen. Hogyan lehet ezeket az apró tárgyakat helyettesíteni környezetkímélő módon? Íme 14 nagyon ötletes és környezetkímélő megoldás, melyek nem csak óvják a természetet, de még nagyon ötletesek is. 

1. Keverőpálca helyett fettuccini tészta

A reggeli elviteles kávét már sok kávézóban fapálcikával adják, de mennyivel jobb ötlet egyetlen darab, száraz fettuccini tésztával megkavarni a reggeli koffeinadagot! 

2. Papír helyett lézer

Nem kell felesleges csomagolás és papír, ha már akár lézerrel is bele lehet nyomni a fontosabb információkat egy avokádó héjába. 

3. A lecsöpögő víz sem megy kárba

Baromi egyszerű ötlet, mégis mennyire praktikus, hogy a lecsöppenő víz nem a padlóra (pláne nem a fa parkettára) cseppen, hanem a növényeket táplálja!

4. Többször felhasználható adatlap

Ezt az adatlapot egy orvosi rendelőben fotózták. A papír laminálva van, így ahelyett, hogy több száz lapot használnának el az adatok felvételére, egy vizes szivacsos törléssel még számtalanszor újra kitölthető egyetlen papír. 

5. Számlálós itató

Ez az itató azt számolja, hány műanyagpalackot NEM használtak fel az elfogyasztott víz mennyiségének alapján. 

6. Rágógumis kuka

Ez a kis szemetes rágógumi gyűjtésére lett kitalálva, az összegyűlt adagból pedig számos, a mindennapokban is megtalálható eszközt készítenek.

7. Ceruza

Újrahasznosított újságpapírból. Vajon könnyen lehet hegyezni? 

8. Üzenet a naciban 

,,Kérlek adj tovább, ha már nincs rám szükséged" – írja a gyártó a nadrág belsejébe arra buzdítva minél több embert, hogy vásároljunk és használjunk is ruhákat másodkézből.

9. Jegyzetek 

Vannak olyan iskolák, ahol a felesleges, de még nem elhasznált papírhulladékból jegyzetfüzeteket készítenek a diákoknak. 

10. Szemetes másképpen

A kuka köré helyezett üvegtartó abban segít, hogy ne kelljen benyúlnia a kukába azoknak, akik újrahasznosítás vagy pénzgyűjtés céljából összegyűjtenék a kidobott üvegpalackokat és fémdobozokat. 

11. Fém kapocs helyett

Papírral is össze lehet fűzni egy dokumentumot, mi például már alig várjuk, hogy az itthoni munkahelyeken is megjelenjenek az új módszerrel dolgozó tűzőgép. 

12. Lyukas szappan

 
Ez a szállodai szappan azért üreges a közepén, hogy csökkentse a kidobott, el nem használt szappan mennyiségét.

13. PET palackból sínadrág

Tudtad, hogy sok takaró, thermonadrág és pulóver PET palackból készült? Ezt a nadrágot például két híres márka kollaborációja alkotta meg. 

14. Egy kis bemutató

Sajnos sokan nincsenek tisztában azzal, mi is történik az eldobott szeméttel a természetben. Ez a túraútvonalra kihelyezett kis bemutató talán elrettenti majd az embereket attól, hogy a hulladékot simán csak a bokorba dobják. 

Ez is érdekelhet: 

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!