10 trükk, és életed még könnyebb lesz!

Lakásban található eszközeink és azok rendeltetése sokkal sokszínűbb, mint megszoktuk. Legtöbb tárgyunknak van második funkciója is!

A háztartási tippek úgy tűnik, soha de soha nem fogynak el. Az emberek leleményességének hála valahogy mindig előkerül egy-egy új funkció vagy metódus, amivel meglepnek minket az okosok. Itt mindjárt 10 taktika sorakozik fel, amellyel életünk könnyebbé válhat, agyunk pedig elszállhat!

1. Vasalj alufóliával - ha a vasalódeszka textilje alatti fát bevonod alufóliával a fényes felületével felfelé, a hő visszaverődik, így az épp vasalt ruha mindkét oldala gyűrődésmentes lesz!

2. Mindig elfelejted, hol parkoltál? Fotózd le a kocsid környékén levő jellegzetes épületet vagy utcatáblát, és tuti nem veszel el! (Tesztelve.)

3. Lassan sül a fasírtod? Nyomja közepébe egy mélyedést a hüvelykujjaddal, így egyenletesebben és gyorsabban sül majd!

4. Vizes hajadat ne a nedves-nyirkos fürdőben szárítsd, hanem a szoba levegőjén - így gyorsabb!

5. Morzsás billentyűzet? Végy egy tapadós post-it cetlit, és a ragacsos felét húzogasd végig a billentyűk résein. Szépen kiszedi a koszt!

6. Hajlakk - ha száll a hajad, használj hajlakkot, majd magával a flakonnal simítgasd végig a frizurádat, szuperül lelapítja a pajkos hajvégeket! 2 in 1.

7. Zöldségszárítás: ha vizes a salátád, végy egy tiszta kispárnahuzatot, tedd bele, és helikoptereztesd meg benne!

8. Ha elfelejtetted kivenni a kajádat a fagyasztóból, tedd minden nélkül egy sima vas serpenyőbe, mert az tökéletesen vezeti a hőt, és gyújts alá, hadd melegedjen!

9. Epercsumázás: itt a szezon, csumázz szívószállal! Dugd be alulról, és kifele ment, lerepül róla a zöld szárrész! Voilá.

10. Kedvencem: ha nem vagy topon, ha cérnát kell tűbe fűzni, fújj hajlakkot a cérnára, az megkeményedik, és máris könnyebb betalálni a lukba!

Érdekelhet még:

12 tipp életed és otthonod rendbetételéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.