10 film, 10 étel - Te kitalálnád?

Federico Mauro kultikus filmeknek álmodott meg új plakátokat. A képeken a filmekben szereplő ételek és italok kapták a főszerepet.  

A kiválasztottak között szerepel - többek között - a Ponyvaregény, a Forrest Gump, Az amerikai pite, az Amelie csodálatos élete, a Sex és New York és a Lolita.

A projektetcsupán a móka kedvéért készítette - nem kereskedelmi cél vezérelte, csak a filmek szeretete, és hogy megoszthassa kreatív és humoros ötleteit a nagyvilággal. A képek azóta több blogon és internetes oldalon megjelentek már - nem véletlenül, hiszen egyszerűek, letisztultak, humorosak, és kétségtelenül nagyon szépek.

Az alkotónak ez nem az első hasonló projektje: képsorozataiban szerepeltek márhíres cipőkés szemüvegek, pengék, sőt,fegyverek is. De most nézzük meg az ominózus filmes-ételes plakátokat egy kicsit közelebbről!

Ponyvaregény

Ki ne emlékezne Mia Wallace és Vincent Vega híres táncos jelenetére, na meg az 5 dolláros turmixra?

Forrest Gump

Ha erre a filmre gondolunk, kétféle étel is az eszünkbe juthat: az egyik a garnélarák, amelynek kifogásáról és eladásáról a filmben Forrest barátja hosszasan mesél. A másik pedig egy nagy doboz bonbon, amit végig az ölében tart a buszmegállóban, míg elmeséli nekünk a történetét, és a híres idézet: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle."

Gyűrűk ura

A plakátra a Lembas, vagyis a hobbitok kedvenc eledele került, amelyet a könyvben - és természetesen a filmben is - a tündéktől kapnak a hosszú út előtt.

Sex és New York

Mindannyian jól emlékszünk Carrie és barátnői közös reggelizéseire, de valljuk be, közösen elfogyasztott koktéljaiklegalább akkora hangsúlyt kaptak a sorozatban.

Amerikai pite

Azt hiszem, ehhez nincs is mit hozzáfűzni.

További képeket, itt találtok!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek