1 éves lett a Sao!

Egy éves lett a Sao, a belváros felakapott ázsiai falatozója - a születésnapon pedig az étlap legújabb fogásait is megkóstolhattuk! 

A Sao egy évvel ezelőtt nyitott - szülei, a divatvilágból ismert Tuan, Phuong és Tao egy vietnámi - kínai fúziós konyhát hoztak létre a Gozsdu udvar szívében. A hely egy év után is folyamatos telt házzal működik, így volt ok az ünneplésre.

Az esemény megünneplésére összegyűltek nemcsak egy remek buliban vehettek részt, de megkóstolhatták az új étlap néhány darabját is.

A kóstolásra kínált új darabok mind egyszerű, kifinomult, különlegesen elkészített fogások voltak - olyanok, amit a legtöbb igényes ázsiai étteremben megtalálhatunk, de megvan bennük az a kis csavar, ami miatt a Sao vendégei rendszeresen visszajárnak az étterembe.

Kaptunk mini csirkenyársakat ázsiai fűszerezésű mártogatóssal, bundázott rákfalatkákat, mini tavaszi tekercseket, rákszirmon tálalt friss salátát rengeteg ropogós zöldséggel, és algába csomagolt fűszeres húsnyársakat - nekem személy szerint az utolsó kettő volt a kedvencem - biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi Saozáskor sem fogom tudni őket elkerülni.

Amellett, hogy megkóstolhattuk az új őszi menü darabjait, még egy valódi ázsiai stílusú gyümölcsválogatásból is szemezgethettünk - ha valami megmagyarázhatatlan oknál fogva nem ízlett volna az étel, a gyümölcskínálat mindenképpen kárpótolt volna. Ha kedvet kaptatok, akkor irány a most már egy éves Sao - kóstoljátok végig az új étlapot, most sem fogtok benne csalódni!

A Sao-ról még több információt itt találsz

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!