Zserbó torta recept

Zserbó torta
Zserbó torta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy betegségemben alig vagyok képes bármilyen fizikai tevékenységre, de azért ezt a gyorsan elkészíthető sütit megsütöttem, és lám, mire ezt leírtam, már szinte teljes egészében el is fogyott. Tehát érdemes nagyobb mennyiségben készíteni. A receptet éjszakai hánykolódásom során Jenei Tamás készítette el a TV Paprikán.

hozzávalók / 9 adag

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg fruktóz
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl habtejszín
  • 1 tk méz
  • 8 g élesztő
  • 1 csipet sütőpor

Töltelékhez:

  • 20 dkg dió durvára darálva + 8-10 egész diószem a tetejére
  • 8 dkg fruktóz
  • 1 púpozott tk fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 tk vanília kivonat

Tetejére:

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbós torta, gerbeaud torta, zserbó tortaformában
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tejszínbe elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát elosztjuk 5 részre, mindegyiket kinyújtjuk 18 cm-es körré.
  4. A kapcsos tortaformát alul kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig gazdagon megvajazzuk.
  5. Alulra teszünk egy tésztalapot, melyet alaposan megkenünk vaníliás baracklekvárral. Tetejére szórjuk a cukorral, fahéjjal elkevert darált diót. Majd újabb tésztakorong következik. Így folytatjuk, míg az utolsó tészta fel nem kerül a tortára. Ezt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  6. Letakarva hagyjuk kelni legalább egy órát.
  7. A tortát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. negyed óra alatt világos aranybarnára sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában.
  8. Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, elkeverjük benne a szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen, majd a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  9. Egész dióval díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 606
elküldve: 5
receptkönyben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1288 recept

Hozzászólások (8)

Aventerra
Aventerracs, 2013-01-24 23:38

Pontosan ezt kerestem!
:)
Könnyű, gyors és valószínűleg finom is! :)

Vass Éva
Vass Évap, 2013-01-25 16:27

Kedves Aventerra!

Remélem neked is annyira fog ízleni, ahogyan nekünk. A lekvár ízével még lehet rajta csavarni egyet. Pl. akár ribizlilekvárt is el tudnék képzelni ehhez a süteményhez. Üdv: Évi néni

Salamon Csilla
Salamon Csillaszo, 2012-12-29 20:56

Kedves Évi néni:)
Nagyon jó ötlet torta formában is elkészíteni.Soha nem jutott volna eszembe:)
Jobbulást kívánok és boldog új évet:)
Csilla:)

Vass Éva
Vass Évah, 2012-12-31 00:07

Kedves Csilla!
Köszönöm szépen. Boldog új esztendót kívánok neked és kedves családodnak! Üdv: Évi néni

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 14:18

Kedves Évi néni !
Örülök ennek a receptnek, köszönöm szépen.
Gyógyulást, jó egészséget és Boldog Újévet kívánok szeretettel ! Anci

Vass Éva
Vass Évah, 2012-12-31 00:06

Drága Anci!
Köszönöm a jó kívánságot. Boldog új évet kívánok! Éva

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-12-29 08:05

Köszönöm. Akkor éjjel láttam egy műsorban. A hozzávalókat még én gondoltam hozzá. Ez az első zserbóm életemben. Puszi: Évi néni

csato
csatop, 2012-12-28 12:07

Tudtam,h láttam már ezt a képet,mondtam is magamban,hogy felrakták ide ma is újként ide vagy mi?Vagy álmodtam?Aztán rájöttem a blogodon láttam mégsem hülyültem meg totál!Na ennek örülök!:)
Jó ötlet torta formájában!Tsók Csató

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)