r
Nosalty Logó

Zserbó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zserbó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 509 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 469 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 509 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 469 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tejszínbe elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát elosztjuk 5 részre, mindegyiket kinyújtjuk 18 cm-es körré.
  4. A kapcsos tortaformát alul kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig gazdagon megvajazzuk.
  5. Alulra teszünk egy tésztalapot, melyet alaposan megkenünk vaníliás baracklekvárral. Tetejére szórjuk a cukorral, fahéjjal elkevert darált diót. Majd újabb tésztakorong következik. Így folytatjuk, míg az utolsó tészta fel nem kerül a tortára. Ezt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  6. Letakarva hagyjuk kelni legalább egy órát.
  7. A tortát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. negyed óra alatt világos aranybarnára sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában.
  8. Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, elkeverjük benne a szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen, majd a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  9. Egész dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 21643
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó torta
Évi néni 1830 recept

Nagy betegségemben alig vagyok képes bármilyen fizikai tevékenységre, de azért ezt a gyorsan elkészíthető sütit megsütöttem, és lám, mire ezt leírtam, már szinte teljes egészében el is fogyott. Tehát érdemes nagyobb mennyiségben készíteni. A receptet éjszakai hánykolódásom során Jenei Tamás készítette el a TV Paprikán.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek