Zserbó torta recept

1 adag
509
kcal
Zserbó torta
Zserbó torta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy betegségemben alig vagyok képes bármilyen fizikai tevékenységre, de azért ezt a gyorsan elkészíthető sütit megsütöttem, és lám, mire ezt leírtam, már szinte teljes egészében el is fogyott. Tehát érdemes nagyobb mennyiségben készíteni. A receptet éjszakai hánykolódásom során Jenei Tamás készítette el a TV Paprikán.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zserbós torta, gerbeaud torta, zserbó tortaformában
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tejszínbe elkeverjük a mézet, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát elosztjuk 5 részre, mindegyiket kinyújtjuk 18 cm-es körré.
  4. A kapcsos tortaformát alul kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig gazdagon megvajazzuk.
  5. Alulra teszünk egy tésztalapot, melyet alaposan megkenünk vaníliás baracklekvárral. Tetejére szórjuk a cukorral, fahéjjal elkevert darált diót. Majd újabb tésztakorong következik. Így folytatjuk, míg az utolsó tészta fel nem kerül a tortára. Ezt megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  6. Letakarva hagyjuk kelni legalább egy órát.
  7. A tortát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. negyed óra alatt világos aranybarnára sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában.
  8. Vízgőz felett egy tálban felolvasztjuk az étcsokoládét, elkeverjük benne a szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen, majd a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  9. Egész dióval díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 817
elküldve: 5
receptkönyben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1292 recept

Hozzászólások (8)

Aventerra
Aventerracs, 2013-01-24 23:38

Pontosan ezt kerestem!
:)
Könnyű, gyors és valószínűleg finom is! :)

Vass Éva
Vass Évap, 2013-01-25 16:27

Kedves Aventerra!

Remélem neked is annyira fog ízleni, ahogyan nekünk. A lekvár ízével még lehet rajta csavarni egyet. Pl. akár ribizlilekvárt is el tudnék képzelni ehhez a süteményhez. Üdv: Évi néni

Salamon Csilla
Salamon Csillaszo, 2012-12-29 20:56

Kedves Évi néni:)
Nagyon jó ötlet torta formában is elkészíteni.Soha nem jutott volna eszembe:)
Jobbulást kívánok és boldog új évet:)
Csilla:)

Vass Éva
Vass Évah, 2012-12-31 00:07

Kedves Csilla!
Köszönöm szépen. Boldog új esztendót kívánok neked és kedves családodnak! Üdv: Évi néni

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-12-29 14:18

Kedves Évi néni !
Örülök ennek a receptnek, köszönöm szépen.
Gyógyulást, jó egészséget és Boldog Újévet kívánok szeretettel ! Anci

Vass Éva
Vass Évah, 2012-12-31 00:06

Drága Anci!
Köszönöm a jó kívánságot. Boldog új évet kívánok! Éva

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-12-29 08:05

Köszönöm. Akkor éjjel láttam egy műsorban. A hozzávalókat még én gondoltam hozzá. Ez az első zserbóm életemben. Puszi: Évi néni

csato
csatop, 2012-12-28 12:07

Tudtam,h láttam már ezt a képet,mondtam is magamban,hogy felrakták ide ma is újként ide vagy mi?Vagy álmodtam?Aztán rájöttem a blogodon láttam mégsem hülyültem meg totál!Na ennek örülök!:)
Jó ötlet torta formájában!Tsók Csató

509