Ünnepi pulykamell recept

1 adag
920
kcal
Ünnepi pulykamell
Ünnepi pulykamell
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk már nagyon hosszú ideje mindig ez készül karácsonykor 24. estére. Nagyon finom ízes, és könnyű összeállítani, akár előre is összerakhatjuk, és hűtőbe tehetjük, aztán csak be kell tenni a sütőbe, és néha ránézni, marad időnk mással foglalkozni, mégis egy igazán különleges ételt kapunk, aminek kitűnően harmonizálnak az ízei.:)

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

Fontos, hogy a húst ne sózzuk be, mert a bacon és a kéksajt is sósak, és az pont elég.

A pulykahúst ne próbáljuk helyettesíteni más hússal, pl. csirkemellel, mi egyszer kipróbáltuk, és úgy már nem volt az igazi.

Mi Karácsonyra szoktuk készíteni, de ajánlom bármilyen alkalomra, amikor elő kell rukkolnunk egy ünnepi ebéddel vagy vacsorával, nagyobb vendégség mellet is ideális.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
főzőverseny: Soproni Kékfrankos főzőverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baconös pulyka, vörösborban párolt pulykasült, kéksajtos pulykamell
Szólj hozzá!

elkészítés

A hús elkészítése:

  1. A pulykamell szeleteket a következőképpen kell összeállítani egy jénai / tűzálló tálban:
  2. Lerakunk egy szelet pulykamellet, egy-két szelet baconnel befedjük, a szelet nagyságától függően.
  3. Erre rakjuk a következő szelet húst, srégen egymásra a téglalap alakú tálban, majd erre is teszünk ugyanannyi bacont. Addig ismételjük, amíg a husiszeletek el nem fogynak, és a tál meg nem telik.
  4. A végén egy szép lapos sort kell, hogy kapjunk a téglalap alakú jénaiban. Erre egyenletesen rámorzsoljuk a kéksajtot, és a vajat is egyenletesen rácsipegetjük.
  5. Felöntjük a borral, és alufóliával vagy ha van, a tál tetejével lefedjük. Így rakjuk be sülni közepes lángon, amíg a hús készre nem párolódik. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy már omlós-e.
  6. Ekkor levesszük róla a fóliát vagy a fedőt, és lesütjük, de ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, és hagyjunk alatta némi szaftot.

A köret:

  1. A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, a húsi szaftjával locsolgassuk meg a krumplit.
  2. A kelbimbót is sós vízben megfőzzük, de csak éppen annyira, hogy ropogós maradjon. Majd a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és átforgatjuk rajta a kelbimbót.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 3500 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 616
elküldve: 15
receptkönyben: 147
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
920