r
Nosalty Logó

Túrós-barackos Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Túrós-barackos Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 5846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A két piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11096.2 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    3911 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    1857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1799 micro
  • β-crypt
    437 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 5846 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A két piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A két piskótatekercshez

  1. A piskótából két adagot sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát (szilikonos) sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. Sütőben szépen megsül, függ a sütő fajtájától is, de inkább végezzünk tűpróbát. Ha megsült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel (a konyharuha lehetőleg ne szöszölődjön, mert ráragad a tésztára). Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy megkapjuk a két piskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finoman kitekerjük és betöltjük baracklekvárral, és félretesszük őket.
  2. A túrót összetörjük (villa, botmixer) pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
  4. Szükségünk lesz egy gömbölyű 2 literes edényre, melyet folpackkal kibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mm vastag szeletekre vágjuk, amelyekkel szorosan kibéleljük az edény belsejét, alját is. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal, majd picit megnyomkodjuk és betesszük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára.
  5. Az idő eltelte után levesszük a tetejéről a fóliát, ráteszünk egy hozzá illő tányért és átfordítjuk (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd levesszük róla a fóliát.
  6. Végül a maradék tejszínt a hafixálóval harmadával felverjük, és ezzel díszíthetjük habzsák segítségével a tortát, és ne felejtsük el a barackdarabokat sem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 50552
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Tudom már sok recept van NoSalty-n megosztva, de véleményem szerint mind más és más. Én ezt nagyon finomnak találom, mert nem csak a tejszínhabos változat, hanem finom túróval van ízesítve, nem beszélve az őszibarackról sem. Első elolvasásra nagyon bonyolultnak tűnik, én a tejszínhabos sütiktől mindig is tartottam, de a külalak miatt rávettem magam és megpróbálkoztam vele, és sikerült! Azt hittem sokkal bonyolultabb, és még csak a fél napodat se veszi el az elkészítése. Próbáld ki!

Hozzávalók

A két piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek