r
Nosalty Logó

Töltött káposzta pataki tálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött káposzta pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2542.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15253.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    11613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2067 micro
Összesen 3788 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos vízbe beáztatjuk a pataki tálat.
  2. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, és az ér mentén megfelezzük (így 30 db-ot kapunk).
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a fele vöröshagymát, a fokhagymát, tojást. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük.
  5. Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, utánfűszerezzük. (Ne feledjük, hogy a savanyú káposzta önmagában is sós, így a tölteléknek nem kell sósnak lennie.)
  6. A töltelékből kis adagokat csípünk, és a levél egyik sarkába rakjuk. Feltekerjük a levelet, miközben a széleket folyamatosan "betűrjük", hogy ne essen szét a töltelék.
  7. A pataki tál aljába tesszük az aprókáposzta harmadát. Rászórjuk a maradék vöröshagyma felét és sorban rárakjuk a töltelékeket.
  8. Amikor egy sor megtelt, rátesszük a maradék káposzta felét, amit megszórunk az apróra vágott vöröshagymával.
  9. Kb. a második réteggel el is fogy a töltelék. Ezt beborítjuk a maradék káposztával és rátesszük a feldarabolt füstölt húst.
  10. A zsírból és lisztből rántást készítünk, amibe pirospaprikát teszünk. Felengedjük vízzel és ráöntjük a káposztára. Vízzel felengedjük, hogy az egészet ellepje.
  11. Rátesszük a fedelét és hideg sütőbe tesszük főni. Kb. 2,5-3 óra alatt készül el. Közben ne feledjük az elfőtt, elpárolgott levet meleg vízzel pótolni.
  12. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 83037
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta pataki tálban
ze(n)derta 188 recept

Karácsonyi ajándékba pataki tálat kaptam. Recepteket keresve bukkantam erre: karácsonyi készülődéskor is jó hasznát lehet venni a pataki tálnak. Ne feledjük a vizet pótolni, mert a rizs amúgy is elissza a levét, de itt még a cserép is hozzájárult ehhez. Vigyázat! Így sütőben, lefedve sütve jobban benne maradnak az ízek, ha nagyon savanyúnak érezzük a káposztát, érdemes átmosni. A recepthez jó étvágyat és nagyon boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek