r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell ratatouille-val

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött csirkemell ratatouille-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2165 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10461 micro
Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    635 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    547 micro
  • β-karotin
    6494 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    31384 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A csirkemellet filézőkéssel rétegenként elvágva kinyitjuk egy nagyobb lappá.Ahús belsejét enyhénsózzuk,borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben 10 dkg zöldborsót 1 kanál olajon 2 perc alatt megpárolunk, ráöntünk egy felvert, enyhén sózott tojást, és fedő alatt éppen annyira sütjük meg, hogy csak megszilárduljon.
  3. Ezt a kis lepénykét rácsúsztatjuk a hússzeletre, feltekerjük azt, és körbetekerjük bacon-nel. Tálba egymás mellé fektetjük mindhárom tekercset.
  4. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, felkarikázzuk kb. 0,5 cm vastagra. Lefektetve picit megsózzuk, és megszórjuk provance-i fűszerkeverékkel.
  5. A húst körberakjuk az élére állított zöldségkarikákkal, kitöltve a tálat. Váltakozva tesszük mindegyiket, így szép színes lesz az étel. Tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel és bazsalikommal.
  6. A tálat lefedjük fóliával, és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 30 percre, majd levéve a fóliát grill alatt egy kicsit megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6517
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkemell ratatouille-val
Évi néni 1830 recept

Ma ilyen hangulatom volt, így egyszerre elkészíthettem a húst és a köretnek szánt ételt. A nagy melegben senki sem áll szívesen a tűzhely mellett.

Hozzávalók

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek