r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves (Tárkonyos raguleves 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos csirkeraguleves (Tárkonyos raguleves 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2366.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1872 micro
  • β-karotin
    4899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2123 micro
Összesen 407 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9465.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    6760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    19596 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8492 micro
Összesen 1632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    400 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
  2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
  4. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
  5. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
  6. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
  7. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
  8. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
  • Receptkönyvben: 7160
  • Tegnapi nézettség: 332
  • 7 napos nézettség: 3440
  • Össznézettség: 3144198
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves nálunk mindenki nagy kedvence, egy talált recept "felújított" valtozata. Soha nem tudok eleget csinálni belőle. Egy kicsit eltér a szokasos ragulevesektől, még gomba sincs benne, de így is nagyon finom es laktató. Meleg, nyári estéken hidegen szoktuk enni:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek