r
Nosalty Logó

Zöldbab fűszeres lágytojással

Évi néni
Zöldbab fűszeres lágytojással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Zöldbab

Lágytojás

147
Kalória
7.2g
Fehérje
4.7g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
91.1g
Víz
180g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Zöldbab

  1. A zöldbabot lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajat és a balzsamecetkrémet összekeverjük, felforrósítjuk, és azon átforgatjuk a megfőttbabot.
  3. Egy szuflé formát duplán kibélelünk folpackkal, hogy jócskán túllógjon a peremén. Belülről megkenjük olajjal, kicsit sózzuk, borsozzuk, lestyán leveleket tépkedünk rá, majd beleütünk egy nyers tojást. Ennek a tetejére is cseppentünk olajat, sót, borsot és lestyánlevelet szórunk rá, majd felül, mint egy batyut, összezárjuk a fóliát.
  4. Lobogó sós vízben 3-3,5 percig főzzük a tojást, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából, és a bab tetejére tesszük (óvatosan, mert nagyon lágy).
  5. Tálalásnál egy késsel megvágjuk a tojást, hogy akkor folyjon csak ki a sárgája.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 1 p

A tojás ötletet valamelyik reggel láttam a szokásos kávé-TV kombó alkalmával. Nagyon ötletesnek találtam, tehát magamévá tettem. Bármivel fűszerezhetjük, ami számunkra tetsző.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek